Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka ja ravitsemus / Ajankohtaista joulukuu 2020 / Ajankohtaista ruokatoiminnasta joulukuu 2020

Ajankohtaista ruokatoiminnasta joulukuu 2020

Ruokaviestistä löydät kuulumisia ensimmäisiltä ruokatreffeiltä ja infoa tulevista tapaamisista. Jaetaan hyvät käytännöt kaikkien käyttöön.

Mari Olli, ruokakasvatuksen asiantuntija Tuija Pusa
Julkaistu 8.12.2020
Päivitetty 12.8.2021
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ensimmäiset ruokatreffit Tampereella

Tampereelle kokoontui 11 innostunutta yhdistysten ruokatoiminnan kehittämisestä kiinnostunutta aktiivia 17.10.2020 eri puolilta Suomea. Päivän aluksi loimme yhdessä ruokatoiminnalle periaatteet, jotka löytyvät myös lyhyenä koosteena. Jaoimme runsaasti hyviksi havaittuja toimintaideoita ja kokemuksia sekä kokeilimme käytännössä paria ideakorttien tehtävää. Jopa päivän ruokatarjoilut antoivat uusia ideoita yhdistysten tarjoilujen toteutukseen. Keskustelu oli ihanan innostunutta ja idearikasta.

Nälkä kasvoi syödessä näilläkin treffeillä. Yhteisille tapaamisille toivotaan jatkoa: kokemusten vaihto ja yhdessä ideointi voimaannuttivat osallistujia ja kouluttajia. Yhdistyksille kaivataan lisää materiaaleja ja ideoita erilaisiin tarpeisiin. Näitä kerätään muun muassa teiltä yhdistyksiltä.

Jatkossa viestimme ruokatoimintaan liittyvistä ajankohtaisista asioista 2-3 kertaa vuodessa täällä Yhdistyspalvelussa. Kiltaan merkityille ruokavastaaville lähetetään näistä viesti myös suoraan sähköpostiin. Ruokatoiminnan tukemiseksi ollaan perustettu myös ryhmä facebookiin sydänyhteisön ruokatoiminnasta kiinnostuneille.

Ruokatreffit 2021

Tampereella järjestettyjen ruokatreffien kaltaisia ruokatoiminnan käynnistystapahtumia järjestetään v. 2021 eri puolilla Suomea. Tule mukaan ja vinkkaa tapahtumista muillekin sydänaktiiveille!

Yhdistysten ideat käyttöön

Tampereen ruokatreffeillä kerroitte kokemuksianne ruokatoiminnasta. Jos haluatte jakaa onnistuneita käytäntöjä laajemmalle yleisölle, lähettäkää kuvaus toiminnastanne Tuija Pusalle. Kokoamme osan toimintaideoista ideakorteiksi. Kuvauksesta tulisi ilmetä:

  • Toiminnan kesto
  • Esivalmistelut
  • Tarvittavat materiaalit
  • Toteutuksen kuvaus
  • Mahdolliset vinkit.

Ideakortissa kerrotaan Sydänyhdistys tai –piiri, joka on toimintatavan taustalla.

Ruokavastaavaksi Kiltassa

Ruokavastaava-merkintä tehdään Kiltassa tehtävään ilmoittautuneelle ja yhdistyksen hallituksen hyväksymälle henkilölle. Kun henkilö tai henkilöt on merkitty ruokavastaavaksi, hän saa ajankohtaista tietoa ja vinkkejä ruokatoimintaan liittyen. Tee näin:
1. Hae jäsenen tiedot Jäsenrekisteri Kiltasta.
2. Roolit-kohdassa lisää henkilölle rooliksi “ruokavastaava” ja tallenna.

Yhdistyspalvelu tietopankkina

Yhdistyspalvelusta löydät kaiken ruokavastaava-tehtävän ja ruokatoiminnan toteuttamiseksi.

Ideoita ruokakasvatukseen Neuvokas Perhe-sivustolta

Kun toiminta kohdistuu lapsiin, uudesta Neuvokas Perhe –ruokakasvatus -sivustolta löydätte hyödyllistä tietoa ja vinkkejä. Sivustolle on koottu myös kymmeniä ideakortteja, esimerkiksi tehtäviä, leikkejä ja kilpailuja.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut