Hyppää sisältöön
Etusivu / Koulutus / Sydänsivustot / Uutisten lisääminen

Uutisten lisääminen

Uusille verkkosivuille uutiset lisätään suoraan verkkosivujen ylläpidon kautta. Julkaistuja uutisia näytetään sekä piirin/yhdistyksen/valtakunnallien jäsenjärjestön oman sivuston etusivulla sekä Tietoa osion alla olevassa Uutiset-osiossa.

Tiina Vuorinen, Järjestökoordinaattori Eeva Hietalahti, Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Julkaistu 26.3.2021
Päivitetty 26.4.2021

Näin lisäät uutisen verkkosivuille

 1. Mene kohtaan Uutiset – Lisää uusi Uutinen
 2. Kirjoita uutiselle otsikko. Otsikosta syntyy automaattisesti uutisen verkko-osoite eli URL.
 3. Kirjoita varsinainen uutinen isompaan teksikentään. Teksti voi olla haluamasi pituinen. Voit hyödyntää editorista erilaisia lihavointi-, kursivointi- ja listaustoimintoja. Voit myös tehdä tavallisia linkkejä tekstiin tai vaikka kehystettyjä linkkejä (Nappi). Jos teksti on pitkä, kannattaa jakaa tekstiä kappaleisiin ja käyttää erikokoisia väliotsikoita. Tekstin yhteyteen voi liittää myös kuvia. Katso ohjeet näihin alta.
 4. Kirjoita tämän lisäksi kohtaan Lyhennelmä lyhyt teksti (=ingressi), joka kertoo tiivistelmän uutisesta. Tämä näkyy palvelussa otsikon alla ennen uutisen kuvaa. Lyhennelmää ei ole pakko käyttää, mutta se tekee uutisesta helpommin luettavan.
 5. Uutiselle voi kirjoittaa myös kirjoittajan nimen, jos piiri/yhdistys/valtakunnallinen haluaa näin. Se tehdään kohtaan Kirjoittajan nimi. Uudet kirjoittajat -kohta jätetään tyhjäksi, sitä käytetään vain sydan.fi:n ylläpidon puolella.
 6. Varsinaisen tekstin lisäämisen jälkeen muista liittää uutiselle kuva, joka näkyy listauksissa, sosiaalisessa mediassa ja hakukoneissa. Kuva lisätään oikealta alhaalta kohdasta Aseta artikkelikuva. Linkkiä painettaessa aukeaa mediakirjasto, josta voit valita haluamasi kuvan tai ladata halutun kuvan koneeltasi. Katso ohjeet mediakirjanston käyttöön ja kuvan lisäämiseen täältä.
 7. Lopuksi julkaise uutinen oikealta ylhäältä kohdasta Julkaise. Voit halutessasi myös tallentaa uutisen luonnoksena ja käydä myöhemmin vasta julkaisemassa sen painamalla myöhemmin uutisen sivuilta Julkaise.
 8. (Esikatsele – linkistä voit käydä katsomassa sen, miltä uutinen näyttää)
 9. (Edistynyt käyttäjä: Muista käydä vielä syöttämässä SEO eli hakukoneen löytämistä helpottavat tekstit, niistä ohje löytyy täältä.)

 

Vinkkejä:

Linkin luominen:

 1. maalaa haluamasi sana
 2. valitse tekstieditorista klemmarin näköinen painike
 3. syötä haluamasi linkki kopioimalla linkin osoite suoraan selaimesta, jotta voit varmistua että osoite on oikein

Napin eli kehystetyn linkin luominen

 1. Mene teksin kohtaan, mihin napin haluat.
 2. Paina ylälaidassa olevaa Nappi-sanaa
 3. Syötä pyydetyt tiedot (Napin teksti ja URL). Muista taas syöttää osoite kopioimalla se selaimen osoitekentästä.

Väliotsikoiden tekeminen sivuille

 1. Maalaa haluttu teksti, jonka haluat muuttaa otsikoksi
 2. Valitse Omat tyylit
 3. Valitse sen alta sopiva otsikkotyyli. Pääotsikkoa käytetään sivuston isoissa otsikoissa eli esimerkiksi sivujen nimissä ja isommissa väliotsikoissa. Väliotsikko on sopiva esimerkiksi Kuva ja teksti -osion otsikoille. Väliotsikko 2 toimii hyvin esimerkiksi pidemmän tekstin väliotsikoinnissa. Kappale tarkoittaa ihan tavallista leipätekstiä. Muita vaihtoehtoja ei kannata käyttää.

Kuvan lisääminen pidemmän teksin keskelle

Sivun tai uutisen teksteihin voi lisätä kuvia myös teksin keskelle. Teet sen näin:

 1. Mene tekstissä siihen kohtaan, johon kuvan haluat liittää.
 2. Paina tekstin kirjoittamisen laatikon yläpuolelta Lisää media. Linkkiä painettaessa aukeaa mediakirjasto, josta voit valita haluamasi kuvan tai ladata halutun kuvan koneeltasi. Katso ohjeet mediakirjanston käyttöön ja kuvan lisäämiseen täältä.

 

Näin teet muutoksia olemassa oleviin uutisiin

 1. Mene kohtaan Uutiset – Kaikki uutiset
 2. Klikkaa haluamaasi uutista näkymästäsi. Jos uutisia on paljon jo syötttynä, voit hakea uutisia kirjoittamalla Hae uutiset -kohtaan hakemasi uutisen nimi tai osan nimestä. Klikkaamalla haluamaasi uutista sinulle tulee uutisen muokkaus editori näkyviin ja nyt voit tähän tehdä haluamasi muutokset.
 3. Lopuksi muista klikata kohtaa päivitä.

 

Miten uutiset näkyvät

Yhdistyksen sivulla näytetään kyseisen yhdistyksen uutiset ja sen piirin uutiset, jonka alueella yhdistys sijaitsee. Piirin sivulla näytetään piirin uutiset sekä kaikkien niiden yhdistysten uutiset, jotka ovat piirin alueella. Käyttäjä voi valita eri välilehdiltä sen, kumman tahon uutisia hän haluaa katsoa. Valtakunnallisen jäsenyhdistyksen sivulla näkyvät vain kyseisen jäsenyhdistyksen uutiset.

 

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut