Hyppää sisältöön
Etusivu / Koulutus / Sydänsivustot / Sivun tai uutisen poistaminen näkyvistä

Sivun tai uutisen poistaminen näkyvistä

Joskus tulee esille tilanne, jossa haluaisi jonkun uutisen tai sivun pois näkyvistä omilta sivuilta. Tältä sivulta löydät ohjeet, miten teet sen. Tärkein tieto on se, että älä laita mitään roskakoriin. OIkea tapa Sydänsivustoilla on muuttaa julkaistu sivu tai uutinen luonnokseksi, jolloin se ei näy käyttäjälle. Emme käytännössä poista oikeasti niitä.

Eeva Hietalahti, Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Julkaistu 28.4.2021

Oletko tehnyt sivun, jonka haluaisit poistaa näkyvistä tai kokonaan sivuilta. Ensin kannattaa miettiä onko todella tarvetta poistamiseen? Eli vaikka uutinen on vanhentunut, voi sen hyvin pitää palvelussa. Se kertoo lukijalle siitä, minkälaista toimintaa teillä on ollut ja päivämäärä uutisen yhteydessä kertoo uutisen olevan vanha. Tärkeintä olisi huolehtia palveluun tuoreita uutisia, jotta uutisosio näyttää kivalta ja aktiiviselta ja etusivulle nousee aina uusia uutisia. Jos kuitenkin edelleen haluat poistaa jotain sisältöä tee se näin:

Kun haluat pitää sivun olemassa, mutta et halua, että se näkyy navigaatiossa

Navigaatiosta poistamisen jälkeen sivu löytyy googlen avulla käyttäjille tai sitten siihen voi tehdä linkin tai noston jostain osiosta kuten esimerkiksi etusivulta. Mutta se ei näy enää navigaatiossa.

HUOM! Palveluun jo valmiiksi luotuja sivuja ei saa poistaa navigaatiosta vaan meillä kaikilla sydänyhteisössä on käytössä samanlainen navigaatiorakenne. Eli älä poista navigaatiosta seuraavia: Etusivu, Tietoa, Tukea, Kuntoutus, Vertaistuki, Toimintaa, Liity jäseneksi, Tapahtumakalenteri, Yhteystiedot. Tämä ohje on tarkoitettu tapaukseen, että olet luonut uuden sivun ja haluat myöhemmin poistaa sen navigaatiosta.

 1. Mene kohtaa Valikot.
 2. Valitse vasemmalta navigaatiota kuvaavasta osiosta se sivu, jonka haluat poistaa navigaatiosta.
 3. Paina laatikon oikealla olevaa pientä nuolta Sivu teksin oikealla puolella.
 4. Nyt akeaa alapuolelle erilaisia vaihtoehtoja, joita voit tehdä. Paina Poista. Tämä poistaa sen navigaatiosta, mutta ei itse palvelusta.
 5. Paina lopuksi Tallenna valikko.
 6. (Jos vahingossa painoit poista, saat sivun takaisin nagigaation ruksaamalla sen vasemmalta ja painamalla Lisää valikkoon. Tarkempi ohje löytyy täältä.)

 

Kun haluat poistaa tekemäsi uutisen

 1. Mene kohtaan Uutiset – Kaikki Uutiset
 2. Etsi listalta uutinen, jonka haluat poistaa näkyvistä. Voit hyödyntää hakutoimintoa oikealla ylhäällä, jos sinulla on paljon uutisia julkaistuna.
 3. Paina uutisen kohdalta Muokkaa. Älä paina Roskakori
 4. Sinulle aukeaa uutisen muokkaussivu. Näet yläällä oikealla kohdan Tila: Julkaistu Muokkaa, ja Muokkaa sana on linkki. Klikkaa sitä.
 5. Aukeaa alasvetovalikko, jossa on vaihtoehdot Julkaistu – Tarkastettavana – Luonnos
 6. Valitse Luonnos ja paina OK
 7. Paina lopuksi Päivitä
 8. (Jos vahingossa vaihdoit uutisen luonnokseksi, vaihda se samasta valikosta Julkaistuksi, paina OK ja Päivitä)

Tämän jälkeen uutinen ei näy uutislistauksissa ja näkyy Luonnos-muodossa Kaikki uutiset -listauksessa. Google tai käyttäjät eivät sitä löydä. Sinulle jää kuitenkin uutinen talteen ja voit esimerkiksi käydä myöhemmin kopioimassa siitä tekstejäsi tai muuta.

 

Kun haluat poistaa tekemäsi sivun

Tämä käytännössä tehdään aivan samalla tavalla muuttamalla sivu Luonnokseksi kuin edellinen uutisen poistaminen. Erona on se, että jos sivusi on ollut navigaatiossa, muuttamalla se luonnokseksi se automaattisesti poistuu näkyvistä navigaatiosta. Kannattaa myös miettiä kannattaako sivua poistaa näkyvistä, koska jonkun aikaa google muistaa sen ja syntyy virhetilanne, kun sivua ei löydy. Joku myös on saattanut tehdä linkin tälle sivulle ja tuolloin linkki ei toimi. Parempi ratkaisu olisi vain pitää sivu, mutta laittaa se esimerkiksi pois näkyvistä nagigaatiosta.

HUOM! Palveluun jo valmiiksi luotuja sivuja ei saa poistaa vaan meillä kaikilla sydänyhteisössä on käytössä samanlainen rakenne. Eli älä poista seuraavia: Etusivu, Tietoa, Tukea, Kuntoutus, Vertaistuki, Toimintaa, Liity jäseneksi, Tapahtumakalenteri, Yhteystiedot. Voit toki muokata niiden sisältöjä ja tekstejä, mutta älä poista niitä. Tämä ohje on tarkoitettu tapaukseen, että olet luonut uuden sivun ja haluat myöhemmin poistaa sen.

 1. Mene kohtaan Sivut – Kaikki sivut
 2. Etsi listalta sivu, jonka haluat poistaa näkyvistä. Voit hyödyntää hakutoimintoa oikealla ylhäällä, jos sinulla on paljon uutisia julkaistuna.
 3. Paina sivun kohdalta Muokkaa. Älä paina Roskakori
 4. Sinulle aukeaa sivun muokkaussivu. Näet yläällä oikealla kohdan Tila: Julkaistu Muokkaa, ja Muokkaa sana on linkki. Klikkaa sitä.
 5. Aukeaa alasvetovalikko, jossa on vaihtoehdot Julkaistu – Tarkastettavana – Luonnos
 6. Valitse Luonnos ja paina OK
 7. Paina lopuksi Päivitä
 8. (Jos vahingossa vaihdoit sivun luonnokseksi, vaihda se samasta valikosta Julkaistuksi, paina OK ja Päivitä)

 

Eli käytännössä emme poista oikeasti sivuja vaan muutamme ne luonnoksiksi. Mitään sivua tai uutista emme siirrä roskakoriin. Tämä siksi, koska roskakorista palauttaminen on vaikeaa. Luonnokseksi tallentaminen mahdollistaa sen, että kyseistä sivua voidaan myöhemmin hyödyntää – esimerkiksi käydä kopioimassa hyvin kirjoitetut tekstit ja muokata ne uuteen sopivaksi. Tai käydä katsomassa myöhemmin mallia muutoin. Tätä samaa käytäntöä noudatetaan kaikilla Sydansivustoillamme – oli kyse sydan.fi-palvelusta tai esimerkiksi yhdistyksen sivuista.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut