Hyppää sisältöön
Kaikki Ruoka Tapahtumat

Näyttely kauppatapahtumassa

Teeman ympärille pystytetyt näyttelyt tuovat terveellisiä ruokia ja raaka-aineita havainnollisesti esille. Samalla ne toimivat hyvänä myynninedistäjinä.

Mari Olli
Julkaistu 12.3.2020
Päivitetty 14.10.2020

Näyttely tai esittelypiste pystytetään jonkin teeman ympärille. Teemana voi olla esimerkiksi Sydänviikon valmis ehdotus, hyvä välipala tai retkieväät.  Kasvispuntari on todettu monessa tapahtumassa kiinnostavaksi ja havainnolliseksi näyttelyksi.  Näyttelyn tavoitteena on tuoda hyvinvointia tukevia ruokia ja raaka-aineita esille, esimerkiksi Sydänmerkki-tuotteita.

Näyttelyn kokoaminen

 • Esittelypöydälle  kootaan mahdollinen aineiston esitemateriaali
 • Esitteitä voidaan täydentää vaikkapa aineistossa olevan ruokaohjeen raaka-aineilla tai  teemaan sopivilla Sydänmerkki-tuotteilla
 • Kokemus on osoittanut, että esillä olevat tuotteet loppuvat usein hyllystä. Samoin on voinut käydä tarjouksessa olleille Sydänmerkki-tuotteille.  Näyttely onkin hyvä väline myynninedistämisessä.
 • Mahdollisuuksien mukaan näyttelyyn kannattaa yhdistää tuotteiden merkitseminen hyllynreunaan
 • Kannustamalla kasvisten monipuoliseen käyttöön, ruokavalio muuttuu helposti astetta tai kahta terveellisemmäksi. Alta löydät hyviä vinkkejä kasvisnäyttelyn kokoamiseen.

Lisää kasviksia – vinkkejä kasvisnäyttelyyn!

Hyödynnä kasvisnäyttelyssä juuri sillä hetkellä sesongissa olevia kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Niissä maku on parhaimmillaan ja hinta edullisimmillaan. Tietoa juuri tämän hetken kasviksista löydät Satokausikalenterin verkkosivuilta. Toteutustapoja:

 • Kerää kasviksia ja /tai hedelmiä houkuttelevasti näytille esim. koreihin, tarjottimille tai  lautasille. Hyödynnä asettelussa vaikkapa värisuoraa tai sateenkaaren sävyjä: punaiset kasvikset kootaan yhdelle vadille, keltaiset omalleen jne. Runsas ja värikäs esillepano houkuttelee katsojia!
 • Maistata kasviksia, juureksia, vihanneksia. Tee tutuksi esimerkiksi vähemmän tuttuja kasviksia kuten kyssäkaalia, erivärisiä ja muotoisia muotoiset kukkakaaleja ja porkkanoita.
 • Muista maisteluissa hyvä hygienia: uusi hammastikku joka suupalalle tai tikuta palat valmiiksi tarjottimelle
 • Toteuta yrttien tunnistus -tehtävä. Ota esille esimerkiksi 5 yrttiä, joita tunnistetaan tuoksun ja mahdollisesti myös maistelun avulla.  Samalla voit antaa osallistujille vinkkejä yrttien käyttöön tai vaikka tulostaa kävijöille vinkit suolan käytön vähentämiseksi ja yrttien hyödyntämiseksi
 • Jaa samalla kasvisesitettä tai vinkkaa hyvistä kasvispitoisista Sydänmerkin ruokaohjeista. Kokoa yhden ohjeen tarvikkeet tarjottimelle näytille tai maistata esimerkiksi itse tehtyjä juuressipsejä
 • Kokeile myös kasvispuntaria näyttelymuotona

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut