Hyppää sisältöön
Etusivu / Kuuden minuutin kävelytesti ja muita testejä

Kuuden minuutin kävelytesti ja muita testejä

Tältä sivulta löytyy tietoa testeistä, materiaalia testien toteuttamiseksi ja testejä asiakkaalle jaettavaksi tai hänen kanssaan täytettäväksi.

Annukka Alapappila
Julkaistu 10.6.2021
Päivitetty 28.9.2023

Kuuden minuutin kävelytesti

Kuuden minuutin kävelytesti  -video ohjaa testin tekemiseen käytännössä. Videossa on kaksi osiota : testin tekeminen ja siihen liittyvä liikuntaohjaus.

Kuuden minuutin kävelytestiohje antaa ohjeet testin suorittamiseen sekä antaa tietoa testituloksen tulkintaan.

Kuuden minuutin kävelytestilomake (på svenska) on ammattilaisen lomake, johon hän kirjaa testin kulun taustatietoineen. Sen pohjalta jatkuu tulosten tulkinta ja liikuntasuunnitelman teko yhdessä testattavan kanssa.

Kuuden minuutin kävelytestilomake,vertainen kirjaajana (på svenska) on apuväline testissä, jossa toinen kuntoutuja toimii kirjaajana, vaikka testin varsinainen ohjaaja on ammattilainen.

RPE-kuormittuneisuus  -taulukko on apuväline oman kuormittuneisuuden arviointiin asteikolla 6-20. Taulukko tarvitaan muun muassa Kuuden minuutin kävelytestin aikana.

RPE-oireiden voimakkuus -taulukon avulla kuntoutuja kuvaa omia mahdollisia oireita asteikolla 0-10. Taulukko tarvitaan muun muassa Kuuden minuutin kävelytestin aikana.

Pienet RPE-taulukot on tarkoitettu kävelijän käytettäviksi kävelyn aikana.

Viitearvon laskeminen

Kuuden minuutin kävelytestin matkan muuttaminen MET-yksiköiksi auttaa ammattilaista muuttamaan potilaan kävelemän matkan MET-yksiköiksi ja sen avulla peilaamaan potilaan suorituskykyä arjen tilanteisiin.

Muita testejä

Kliininen rasituskoe (Terveyskylä)

Liikuntatottumustestin voi tulostaa täyttämistä varten.

Liikkumistottumustesti sähköisesti täytettävä. Linkin voi jakaa asiakkaalle.