Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys / Maailman elvytyspäivä 16.10.

Maailman elvytyspäivä 16.10.

Maailman elvytyspäivää vietetään kauppakeskus Itiksen Tallinnanaukiolla lauantaina 16.10. klo 9-16

Julkaistu 1.10.2021
Päivitetty 7.10.2021

Sydämen pysähtyessä on kiire auttaa.

Paineluelvytyksen ja sydäniskurin käytön aloittaminen 3-5 minuutissa sydänpysähdyksestä elvyttää jopa kolme neljästä alkutilanteessa elottomasta. Ensimmäinen auttaja on yleensä ohikulkija, joten elvytykseen ja sydäniskurin käyttöön kannattaa tutustua etukäteen. Sydäniskuria osaa käyttää kuka vain, sillä se neuvoo auttajaa eikä sitä voi käyttää väärin. Tehokas paineluelvytys ylläpitää verenkiertoa osittain, mutta mahdollisen rytmihäiriön poisto vaatii sydäniskurin käyttöä.

Etelä-Suomen Sydänpiiri järjestää Maailman elvytyspäivän tapahtuman kauppakeskus Itiksen Tallinnanaukiolla lauantaina 16.10. klo 9-16. Paikan päällä on mahdollista harjoitella peruselvytystä, tutustua sydäniskuriin, opetella 112-sovelluksen käyttöä sekä kuulla pelastushenkilöstöltä, miten autettavan hoito etenee hätäpuhelun jälkeen. Tapahtumassa on mahdollista myös tutustua ambulanssiin sisältä.

 

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä paikallisten sydänyhdistysten, kauppakeskus Itiksen, Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Helsingin pelastuslaitoksen kanssa.

Lisätietoja: terveydenhoitaja Elina Peltola, 050 352 2144, elina.peltola@sydanliitto.fi

 

Lisää tapahtumasta: Maailman elvytyspäivä 16.10. Itiksessä | Itis

Tapahtuma Facebookissa

 

Testaa elvytystaitosi tekemällä Elvytystesti

 

Lähimmän sydäniskurin löydät osoitteesta defi.fi

 

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot