Flytta dig till innehållet

fi

sv

Det är inte hur man har det utan hur man tar det

Lördagen den 13 september samlades ungefär 220 personer för att fira höstfest med Kust-Österbottens Hjärtdistrikt.

Julkaistu 16.2.2015
Uppdaterad 28.5.2018
Anna Forsman framhöll att vår psykiska hälsa beror på hur vi upplever vår situation.

Vi kom från Kronoby i norr till Kristinestad i söder till Härmä Rehabcenter son hälsade oss med strålande höstsol.

Dagen inleddes med välkomstord av distriktets ordförande Bo Forsman

Anna Forsman, doktor i folkhälsovetenskap, höll ett uppskattat anförande med rubriken ”Ta hand om dig – välbefinnande, sociala relationer och livsglädje som hälsoresurser”. Hon framhöll att vår psykiska hälsa beror på hur vi upplever vår situation, vad vi tänker, vad vi känner. Det är inte hur man har det utan hur man tar det. Livsglädje är en positiv känsla som hör samman med positiva förväntningar vi har. Å andra sidan möts vi också av besvikelser, som vi bör lära oss att möta. Detta kan ske genom att träna positivt tänkande. Det är en resurs att uppleva att ha kontroll över sitt liv. Social gemenskap att höra med i en grupp är en hälsoresurs. Vi ska fylla åren med liv inte livet med år.

Trubaduren Christian Vesterkvist underhöll med musik och sång under dagen. Han ledde också allsången. 

Vår verksamhetsledare Bodil Kantola berättade om distriktets hjärtkurser som ordnas här i Härmä. Vi fick också en presentation av Härmän Kuntokeskus och vilka tjänster de har att erbjuda.

Som det hör till en sådan här dag fick vi en god lunch från stående bord. Före eftermiddags kaffet fick man delta i lätt hjärtgymnastik eller ta en promenad i det fina höstvädret. Carita Björne distriktets vice ordförande tackade alla för en fin dag. Det var många kära återseenden och nya kontakter knöts under dagen.

Som avslutning sjöngs ”Nu går sista visan” och vi anträdde hemfärden.

 

Text Carita Björne

Foto Bodil Kantola

Lue seuraavaksi

Sökning

Hittades 0 resultat