Hyppää sisältöön

Retket ja kulttuuri

Miltä kuulostaisi retki museoon, teatteriin, konserttiin, luontoon tai missä mielesi tekisi käydä? Yhdistys sekä kerhot ja ryhmät järjestävät yhteisiä kaikille avoimia retkiä sekä jäsenille suunnattuja retkiä.

Tutustu ajankohtaisiin retkiin alta.

 

Teatteria: Anneli Kannon Veriruusut Valkeakosken kaupunginteatterissa la 25.11. klo 17

Valkeakosken hamekaartista kertova Veriruusut-näytelmä pohjautuu Anneli Kannon menestysromaaniin. Valkeakosken 100-vuotis juhlaesityksen on dramatisoinut ja ohjannut Minna Kangas.

Veriruusujen tarina kertoo kahtia jakautuneesta kansasta, sen ihmiskohtaloista sekä rakkaudesta, ystävyydestä, aikuistumisesta ja itsenäistymisestä. Tarina on traaginen, mutta sitä keventävät hersyvät henkilöhahmot ja hämäläinen murre. Lue lisää Valkeakosken teatterin verkkosivuilta.

Tampereen Sydänyhdistyksen teatteriretkelle on varattu 50 lippua (yhdistyksen jäsenille ja heidän läheisilleen).

Lipun hinta on 28 €/hlö. Yhteisbussikuljetuksen hinta tarkentuu myöhemmin. Jos et tule bussikyydillä, maksat vain lipusta. Esitys kestää 2 h 30 min + väliaika. Väliaikatarjoilu on omakustanteinen.

Sitovat ilmoittautumiset ma 23.10. mennessä: tampere@sydan.fi. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, tuletko mukaan bussikyytiin. Lippuvahvistus tehdään teatterille kuukautta ennen esitystä ja siksi ilmoittautuminen on sitova. Maksettu lippuhinta palautetaan osallistujalle vain sairastumistapauksissa.

Lämpimästi tervetuloa!

Menneitä Löytöretkiä

Elokuussa 2023 yhdistyksen jäsenet ja heidän läheisensä tutustuivat Hattulan Pyhän Ristin kirkkoon ja sen seinämaalauksiin kirjailija Anneli Kannon opastamana. Kanto on kirjoittanut kirkon seinämaalauksista, niiden tekijöistä ja synnystä menestysromaanin Rottien pyhimys. Herkkuretkilounas nautittiin ihastuttavassa Inkalan kartanossa. Iittala Design -museossa kuulimme kiinnostavia yksityiskohtia lasiesineiden valmistuksesta, lasinpuhaltajista ja tunnetuista taiteilijoista. Omaa aikaakin jäi puotien ja myymälöiden tutustumiseen.

Huhtikuussa 2023 tehtiin löytöretki Porin Teatteriin, jonka ohjelmistossa oli Andrew Lloyd Webberin säveltämä ja Tim Ricen kirjoittama suurmusikaali EVITA. Musikaalin järkeen pääsimme Porin teatterin kulisseihin, musikaalissa Juan Peronin understudyna toimivan näyttelijä Ari-Matti Hedmanin johdattamana. Teatteriretken päätteeksi nautimme päivällistä vuonna 1841 valmistuneen C.L. Engelin suunnitteleman Porin Raatihuoneen kellarissa, tunnelmallisten tiiliholvien alla.

Helmikuussa 2023 yhdistys teki löytöretken Visavuoreen – kulttuurin ja huumorin maailmaan! Opastetulla kierroksella tutustuttiin Emil Wikströmin entiseen taiteilijakotiin ja elämään sekä Kari-paviljonkiin. Mukana retkellä oli käsikirjoittaja, kulttuurin moniottelija Jussi Tuominen, joka ilahdutti meitä kertomuksillaan. Tutustuttiin Kari Suomalaisen ajattomaan pilapiirrosmaailmaan yhdessä hieman syvemmin.

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot