Hyppää sisältöön

Tietopaketit

Omaan sydänterveyteen voi vaikuttaa helposti ruokapöydässä. Ruokailutottumusten muuttaminen on tunnetusti hankalaa. Tutustu tietopaketteihimme – saatat innostua pohtimaan ja jopa muuttamaan omia ruokailutottumuksiasi.

Tänä syksynä 2023 julkaisimme uuden tietopaketin: Kasviksia Kaveriksi! Tutustu myös aiemmin julkaistuun Sopivasti Sokeria -tietopakettiimme. Tietopakettiemme tarkoitus on johdattaa uudella tavalla lapsia ja nuoria tunnistamaan ravitsemustaan ja ohjaa tekemään terveellisiä ravitsemusvalintoja.

”Konkretisoi hyvin sokerin määrää elintarvikkeissa.”

”Selkeät ohjeet. Selkeät kuvat. Sopivasti infoa. Visuaalisuus auttaa ja eroaa opettajan muusta materiaalista.”

Kasviksia Kaveriksi -tietopaketti

Tietopaketti sisältää tutkittua tietoa kasvisten vaikutuksesta terveyteen. Materiaali pistää miettimään omia ruokailutapoja kuten koululounaan syömistä ja yhdessä syömisen merkityksestä. Tietopaketti alkaa alkuvisailulla, jonka jälkeen tulee tieto-osuus. Lopuksi seuraa tehtäväosio.

Sisältö perustuu tutkittuun tietoon.

Materiaali soveltuu myös nuoremmille ikäryhmille sekä perheille kotona katsottavaksi.

 

Lataa materiaali käyttöösi

Materiaalin toiminnallisessa osuudessa pohditaan omaa ateriarytmiä ja kasvisten syöntiä, satokauden kasviksia ja syömistä elämän osa-alueena. Toiminnallisen osuuden toteuttamiseen tarvitaan: muistiinpano-välineet.

Haluatko ladata materiaalin? Lataa alta.

Kasviksia Kaveriksi

 

Sopivasti Sokeria -tietopaketti

Sopivasti Sokeria – opi tunnistamaan paljonko sokeria syöt on terveyden edistämisen toiminnallinen materiaali. Materiaali on suunnattu yläkouluille terveystiedon opetukseen. Materiaalissa käsitellään sokerin saantisuosituksia ja mitä jos sokeria käyttää liikaa, mitä eri pakkausmerkintöjä sokerista käytetään, makeutusaineiden turvallisuutta sekä kofeiinia ja sen vaikutuksia.

Sisältö perustuu tutkittuun tietoon.

Materiaali soveltuu myös nuoremmille ikäryhmille sekä perheille kotona katsottavaksi.

 

 

 

Lataa materiaali käyttöösi

Materiaalin toiminnallisessa osuudessa muutetaan valittujen elintarvikkeiden sokerimäärät sokeripaloiksi. Lopuksi sokeripalarakennelmia verrataan päivän suositeltuun sokerimäärään. Toiminnallisen osuuden toteuttamiseen tarvitaan: yksi palasokeripaketti (n. 280 palaa), laskimia, muistiinpano-välineet sekä paperiarkkeja. 

Haluatko ladata materiaalin? Lataa alta.

Sopivasti Sokeria

Anna palautetta

Toivomme palautetta materiaaleista. Palautteen voit antaa täällä.

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot