Hyppää sisältöön

Tietoa sydänterveydestä

Oletko ahkera luonnossa liikkuja? Vai onko kirjan lukeminen sohvalla parasta, mitä tiedät?

Omaa sydänterveyttään voi edistää monella eri tavalla – liikunnalla, terveellisellä ja maukkaalla ruoalla, riittävällä unella ja mielen hyvinvoinnista huolehtimalla. Myös sosiaaliset suhteet, läheiset ja ystävät, ovat arjen voimavara ja kannattelevat hyvinvointiamme.

Sydäntietoa sydan.fi-palvelusta

Ajankohtaista sydäntietoa saat sydan.fi-palvelusta, Tampereen Sydänyhdistyksen yleisöluennoilta ja Sydänliiton verkkoluennoilta.

Etsitkö tietoa sydänsairauksista ja niiden hoidoista? Sydan.fi -palvelun Sydänsairaudet-osio pitää sisällään asiantuntijoiden tekemiä fakta-artikkeleita sydänsairauksista.

Lue lisää

Maukasta ruokaa

Syömisen ei tarvitse olla vaikeampaa kuin se on. Terveellisen ruokavalion perustat ovat loppujen lopuksi hyvin yksinkertaisia. Tutustu sydan.fi -palvelun Ruoka ja Ravitsemus -osion artikkeleihin.

Sydänmerkki ohjaa terveellisiä valintojamme ruokakaupassa. Tuote, jolla on Sydänmerkki on terveellisempi valinta omassa tuoteryhmässään. Lue lisää Sydänmerkistä.

Sydänmerkin herkulliset reseptit

 

Mielen hyvinvointia

Miten sinun mielesi voi hyvin? Pidätkö luonnossa liikkumisesta vai kenties mindfulness harjoituksista? Tutkimusten mukaan jopa kymmenen minuutin luonto-oleilu laskee sykettä, hengitystiheyttä, verenpainetta ja vähentää stressihormoneita.

Tutustu sydan.fi -palvelun Mielen hyvinvointi -osioon.

Mindfulness harjoituksia

 

Liikuntaa

Liikunnalla on runsaasti hyviä vaikutuksia terveyteen, myös sydämen terveyteen. Liikunta vaikuttaa myönteisesti mielen hyvinvointiin, sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoon, veren rasva- ja sokeriarvoihin ja verenpaineeseen.

Liikkunnan aloittaminen saattaa tuntua vaikealta tai liikkuminen saattaa pelottaa, kun sydän on sairastunut – poimi lukuvinkit alta. Ryhmässä liikkumisella on usein motivoiva vaikutus – käy tutustumassa ohjatun liikunnan tarjontaamme täällä.

Liikuntavinkit

Lukuvinkki 1: Liikuntatottumuksien muuttaminen

Lukuvinkki 2: Uskalla liikkua

Tiesitkö, että Tampereen kaupunki tarjoaa liikuntaneuvontaa kaupunkilaisilleen? Tutustu täällä kaupungin liikuntaneuvonta-palveluihin. 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot