Hyppää sisältöön

Kurssit

Oletko kiinnostunut kursseista? Järjestämme erilaisia kursseja vaihtuvilla teemoilla muun muassa ruoasta, liikunnasta ja mielen hyvinvoinnista. Kurssin yhteydessä kerrotaan, vaaditaanko osallistujalta jäsenyyttä ja liittyykö kurssiin maksu vai onko kurssi maksuton. Tervetuloa!

Ammattilaisvetoinen Sydänryhmä

Mitä ovat sydänterveyden täsmävalinnat? Sydänryhmässä käsitellään sydänterveyttä terveydenhuollon ammattilaisten johdolla. Sydänryhmän vaihtuvina asiantuntijoina toimivat yhdistyksen omat työntekijät: terveydenhoitaja YAMK Maija Sankari ja sairaanhoitaja, FM Medeia Häkkilä sekä Nääsville ry:n ravitsemusterapeutti Aapeli Lahtinen.

Ryhmä tapaa kuusi kertaa loka-joulukuussa Tammelakeskuksen ryhmätilassa (Itsenäisyydenkatu 21 B) sekä Sydänyhdistyksen tiloissa (Salhojankatu 27 B). Tutustu tapaamisten teemoihin alta. Täältä näet tapaamisten aikataulun.

Ryhmätilaan mahtuu mukavasti 10 henkilöä. Ryhmä on Tampereen Sydänyhdistyksen jäsenille. Osallistuminen on maksutonta. Sitovat ilmoittautumiset ryhmään 19.10. mennessä tampere@sydan.fi tai puh. 040 826 2386.

Tervetuloa!

Tapaamisten teemat

Ma 24.10. klo 13-14.30: Pulssin omaseuranta. Tutustutaan toisiimme, jonka jälkeen opetellaan tunnustelemaan omaa pulssia. ”Oman pulssin säännöllinen seuranta on tärkeää, koska eteisvärinä saattaa olla oireeton.”  Keskustellaan rytmihäiriöistä ja halukkaille tarjolla eteisvärinänseulontaa yhdistyksen yksikanavaisella pika-ekg-mittarilla.  Tammelakeskuksessa.

Ma 31.10. klo 13-14.30: Verenpaine kohdalleen. Miten voit itse vaikuttaa verenpaineeseesi ja miten mittaat verenpaineen kotona oikein. Salhojankadulla.

Ma 7.11. klo 13-14.30: Kolesteroli ja kokemuksia sepelvaltimotaudista. Mitä on kolesteroli ja miten siihen voi itse vaikuttaa? Lisäksi kuulemme Sakari Vaahtikarin kokemuksia sepelvaltimotaudista ja keskustellaan aiheesta. Tammelakeskuksessa.

Ma 21.11. klo 13-14.30: Tehdään yhdessä helppo ja monipuolinen välipala ravitsemusterapeutti Aapeli Lahtisen johdolla.  ”Syömisen rytmiä ja painonhallintaa usein helpottaa monipuolisen välipalan syöminen.” Keskustellaan ravitsemuksesta, maistellaan välipalat ja päälle juodaan kahvit. Tammelakeskuksessa.

Ma 28.11. klo 13-14.30: Liikunta ja sydänterveys. Keskustellaan ja pidetään pieni liikuntahetki. Salhojankadulla.

To 8.12. klo 13-14.30: Rentoudutaan joulutunnelmaan. Askarrellaan, juodaan joulukahvit ja tehdään lopuksi mindfulness -harjoitus. Tammelakeskuksessa.

Ruokakurssit

Uusia ruokakursseja suunnitteilla keväälle 2023!

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot