Hyppää sisältöön

Kuntoutus

Kaipaatko lisää tietoa, tukea ja vinkkejä sairauteesi ja omaan arkeesi liittyen? Sydänliiton kursseille osallistuminen lisää paitsi jaksamista, myös lieventää sairauden mukanaan tuomaa pelkoa ja ahdistusta. Voit hakeutua kuntoutukseen useissa eri elämäntilanteissa. Kurssikalenterin löydät alta.

Kuka kuntouttaa?

Sydänkuntoutusta järjestävät Sydänliitto, Kela, sydänsairaalat sekä kunnat ja kuntayhtymät. Osa kursseista on suunnattu tiettyyn sydänsairauteen sairastuneille ja osa myös heidän läheisilleen. Sydänliitto järjestää myös teemakursseja, joissa käsitellään yhtä asiaa kuten liikuntaa, ravitsemusta, mielen hyvinvointia tai parisuhdetta. Voit tulla kurssille yksin tai yhdessä puolisosi tai läheisesi kanssa. Sydänliiton kurssit ovat maksuttomia. Voit hakeutua niihin asuinpaikastasi riippumatta.

Hae rohkeasti kuntoutukseen.

Tietoa Sydänliiton kursseista
Kelan sydänkuntoutus

Tulppa-kuntoutus

Tulppa-kuntoutus antaa tietoa, tukea ja voimavaroja hyvään arkeen sairastumisen jälkeen. Elämä pysyy hyvänä, vaikka jotain muuttuukin. Tulppa-kuntoutus on Sydänliiton suunnittelema ja terveydenhuollon toteuttama toimintamalli sinulle, jolla on sepelvaltimotauti, muu valtimosairaus tai useita riskitekijöitä.

Tampereella Tulppa-kuntoutus toteutetaan ryhmämuotoisena ja se on pääosin suunnattu sepelvaltimotautia sairastaville. Tulppa-ryhmät kokoontuvat Linnainmaan ja Tipotien terveysasemilla. Uudet ryhmät alkavat alkuvuodesta ja alkusyksystä. Ryhmää ohjaavat terveydenhoitaja ja fysioterapeutti, mukana myös Sydänliiton vertaistukihenkilökoulutuksen käynyt vertaisohjaaja. Tapaamiskertoja on 9 kertaa noin kerran viikossa ja sen jälkeen seurantatapaamiset 6 kk:n ja 12kk:n kuluttua. Tapaamiskerran kesto on 2,5 tuntia.

Mikäli kiinnostuit, voit olla yhteydessä terveydenhoitajaan: Niina Sallinen p. 050 500 2153 ma – to klo 12-13 niina.sallinen@pirha.fi tai Heli Atuegbu p. 050 313 2228 ma – to klo 12-13  heli.atuegbu@pirha.fi

 

 

Sydänliiton kurssit

Kurssikalenteristamme löydät kaikki sydänyhteisön kurssit. Voit hakea erilaisia kursseja suodattimien avulla.

Lue lisää kuntoutumisesta
Sydänliitto

Sydänliitto mukana Pieni ele -keräyksessä

Lue artikkeli
Sydänliitto

Sairastumisesta toipuminen

Lue artikkeli
Sydänliitto

Masennus, alakuloisuus ja sydänsairaus

Lue artikkeli
Sydänliitto

Tulppa-ryhmäkuntoutus teki paluun Ilomantsiin

Lue artikkeli
Sydänliitto

Sydänliiton kursseilta toiveikkuutta tulevaisuuteen

Lue artikkeli
Sydänliitto

Kurssilta vertaistukea ja varmuutta liikkumiseen

Lue artikkeli
Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot