Hyppää sisältöön

Ohjattu liikunta

Liikunta vaikuttaa positiivisesti – lihaskuntoon, hapenottokykyyn, koko sydän- ja verisuonielimistöön ja mielen hyvinvointiin. Ryhmäliikunnassa saat vertaistukea ja mukavia liikuntakokemuksia. Järjestämme myös lajitutustumisia. Katso liikuntaryhmien tiedot alta ja tule mukaan.

Kehonhuollon kurssi

Kehonhuoltoa ja kehonhallintaa, tasapainon hallintaa, ohjaajana fysioterapeutti Jenni Pärssinen. Keskiviikkoisin Tammelakeskuksen jumppasalissa klo 13.30–14.30, 8 kertaa, ajalla 1.2.–29.3. Talvilomaviikolla 1.3. ei järjestetä tuntia. Ohjattu kehonhuolto alkaa aina klo 13.30, sali on varattu klo 13.15 alkaen, joten saavuthan hyvissä ajoin. Jumppasalissa on pukuhuoneet naisille ja miehille. Ota mukaan oma jumppamatto sekä viltti tai pyyhe pään alle.

Hinta 55e/hlö, sisältää kahdeksan ohjattua kehonhuoltotuntia. Mukaan mahtuu 10 henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset 22.1. mennessä tampere@sydan.fi tai puh. 040 826 2386. Kurssille voivat ilmoittautua Tampereen Sydänyhdistyksen jäsenet läheisineen. Maksutiedot (tilisiirto yhdistyksen tilille) lähetetään ennen kurssin alkua sähköpostitse osallistujille.

Tutustu uusin liikuntalajeihin

Etsitkö sinulle sopivaa liikuntalajia? Haluaisitko kokeilla jotain uutta liikuntamuotoa? Tule kanssamme kokeilemaan uusia liikuntalajeja. Olemme tähän mennessä käyneet pelaamassa golfia, sähköfatbike-retkellä Kaupin metsässä, keilaamassa, lumikenkäretkellä, ilmajoogassa, vesijumpassa ja suunnistamassa.

Kokeile palloilulajeja! Tule kokeilemaan uusia hauskoja palloilulajeja Varalan urheiluopistolle 30.11. klo 15.30 alkaen, kesto 60min. Kokeiltavat palloilulajit ovat: Roundnet ja Pickleball. Tunnin meille vetävät Varalan liikuntaohjaajat. Hinta 10e/hlö. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Keilailua Kaupin keilahallissa ke 18.1. klo 19-20. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Keväälle suunnitteilla mm.: kehonhuoltoa, keilailua, sähköpyöräilyä, patikkaretki ja luontoretki. Onko sinulla idea uudesta lajikokeilusta? Kerro se meille sähköpostilla tampere@sydan.fi tai soita 040 826 2386.

Kävelyryhmä Liikkuva Sydän

Liikkuva sydän kävelee Kaupin maastossa. Liikuntahetkiin pukeudutaan sään mukaisesti, eikä pieni sade haittaa menoa. Osallistujan on hyvä tietää omat rajansa, miten voi liikkua. Kävelet sitten hitaammin tai nopeammin, olet tervetullut mukaan kivaan porukkaan. Kahden vetäjän voimin voimme tarvittaessa jakautua pienempiin ryhmiin.

Ryhmä kokoontuu torstaisin 1.9. alkaen klo 10.30–11.30 Kaupissa. Lähtö Kauppi Sports Centerin edestä (Kuntokatu 17, 33520 Tampere). Kävelyt jatkuvat 24.11. asti. Katso tapaamiskerrat tapahtumakalenterista.

Ryhmän vetäjinä toimivat vapaaehtoiset vertaistukihenkilöt: Kysy lisää vetäjiltä: Matti Riihelä p. 050 594 6858 tai Veikko Kirveskoski p. 040 0977 869.

Lavis

Lavis on jumppaa lavatanssin askelin ja se liikuttaa monipuolisesti koko kehoa. Olet yhdistyksen jäsen tai et, tule kohottamaan kuntoa mukavaan porukkaan!

Lavista Tammelan lähitorin jumppasalissa torstaisin 1.9. alkaen klo 15.30 – 16.15 (Tammelakeskus, Itsenäisyydenkatu 21 B). Tansseja jatketaan 24.11. asti- katso jumppakerrat tapahtumakalenterista.

Vetäjänä toimii lavisohjaaja Heli Tiusanen. Kertamaksu on 6 €, mielellään pankkikortilla.

Kaipaatko lisää tietoa laviksesta? Lavis on hikistä, helppoa ja hauskaa liikuntaa! Lue lisää täältä. Olet tervetullut mukaan porukkaan!

Kuntosaliryhmä

Ohjattua kuntosaliharjoittelua syyskuusta joulukuuhun. Ryhmät ovat täynnä. Järjestetään yhdessä Tampereen Diabetesyhdistyksen kanssa.

Kävelyvalmennukset +65-vuotiaille

Ovatko kävelylenkkisi lyhentyneet ja hengästyt helposti? Tuntuuko sinusta, että väsyt helpommin arkiaskareissa ja vireytesi on kadoksissa? Jos vastasit kyllä, tämä valmennusryhmä on tarkoitettu Sinulle, +65-vuotias Tampereen Sydänyhdistyksen jäsen.

Kävelyvalmennus on erinomainen tapa ylläpitää terveyttä, kohentaa kuntoa ja saada vertaistukea. Sydämellisesti tervetuloa kevään kävelytreeneihin! Ohjaajina toimivat Nääsville ry:n fysioterapeutit. Valmennus on maksutonta. Ryhmään otetaan ensisijassa ensimmäistä kertaa kävelyvalmennukseen osallistuvia.

Syksyn 2022 ryhmä on valitettavasti peruttu. Valmennus pyritään järjestämään taas keväällä 2023. Syksyn valmennukseen ilmoittautuneisiin ollaan ensisijaisesti yhteydessä.

 

Sydäniskurikävelyt

Tehdään asuinympäristöämme turvallisemmaksi tutkimalla yhdessä sydäniskureiden sijainteja. Kävellään siis defejä bongaillen ja jutellaan samalla elvytyksestä, kokemuksista ja 112-sovelluksesta. Mahdollisuuksien mukaan harjoitellaan myös sydäniskurinkäyttöä yhdistyksen harjoitusdefibrillaattorilla.

Sydäniskurikävelyitä järjestetään syksyllä 2022 vähintään kerran kuukaudessa. Yksi kävely järjestetään myös ilta-aikaan sekä yksi kävely järjestetään päiväaikaan Valkeakoskella.

Katso ajankohtaiset julkaistut Sydäniskurikävelymme täältä.

Auta rohkeasti!