Hyppää sisältöön

Ohjattu liikunta

Liikunta vaikuttaa positiivisesti – lihaskuntoon, hapenottokykyyn, koko sydän- ja verisuonielimistöön ja mielen hyvinvointiin. Ryhmäliikunnassa saat vertaistukea ja mukavia liikuntakokemuksia. Järjestämme myös lajitutustumisia. Katso liikuntaryhmien tiedot alta ja tule mukaan.

Tutustu uusin liikuntalajeihin

Etsitkö sinulle sopivaa liikuntalajia? Haluaisitko kokeilla jotain uutta liikuntamuotoa? Tule kanssamme kokeilemaan uusia liikuntalajeja. Olemme tähän mennessä käyneet pelaamassa golfia, sähköfatbike-retkellä, keilaamassa, lumikenkäretkellä, ilmajoogassa, vesijumpassa, suunnistamassa sekä pelattu Roundnettiä ja Pickleballia.

Katso ajankohtaiset lajikokeilut tästä

Tulossa syksyllä 2023: Salsatunti ja jooga

Onko sinulla idea uudesta lajikokeilusta? Kerro se meille sähköpostilla tampere@sydan.fi tai soita 040 826 2386.

Ohjattua liikuntaa Tampereella

Järjestämme taas syksyllä fysioterapeuttien ohjaamia liikuntakursseja. Kurssit ovat maksullisia ja tarkoitettu ensisijassa Tampereen Sydänyhdistyksen jäsenille ja heidän läheisilleen. Kurssien suunnittelussa on otettu huomioon erilaiset toimintakyvyt. Kurssit voidaan toteuttaa, jos vähintään 10 henkilöä ilmoittautuu kurssille. Ilmoittautuminen on auennut 14.8. Ilmoittaudu tampere@sydan.fi

Syke ja lihaskunto -kurssi koostuu kuudesta tunnista, maanantaisin 4.9. – 9.10. klo 18 – 19, Sammon koulun alasalissa. Liikkeet tehdään omaa kehoa kuunnelleen seisten ja lattiatasossa. Kurssi sopii jonkin verran arjessa liikkuville. Ohjaajana Sydänsairaalan fysioterapeutti Tiia Hoikkala. Hinta 37e/hlö (sisältää kuusi ohjaustuntia). Täynnä.

Kehonhuolto ja hallinta -kurssi koostuu kuudesta tunnista, keskiviikkoisin 25.10.-29.11. klo 13.15 – 14.15, Tammelakeskuksen jumppasalissa (Itsenäisyydenkatu 21B). Harjoituksen tehdään istuen ja seisten. Ohjaajana on fysioterapeutti Jenni Pärssinen. Kurssin hinta on 47e/hlö (sisältää kuusi ohjaustuntia). Tilaa – ilmoittaudu 30.9. mennessä.

 

Kehonhuoltoa Valkeakoskella

Lempeä kehonhuolto ja venyttely, tiistaisin 5.9.–28.11.2023 (12 kertaa) klo 13 – 14, Myllysaaren tanssitila, Valkeakoksi. Kurssimaksu 32 €. Rauhallinen kehonhuoltotunti, jossa keskitytään liikkuvuuteen, kehon linjauksiin ja tukilihaksien vahvistamiseen. Tunnin lopuksi pitkäkestoiset venyttelyt. Liikkeitä tehdään seisten ja lattiatasossa. Kurssilla opitaan kehonhallintaa ja tasapainoa parantavia liikkeitä. Ota oma jumppamatto mukaan. Kurssia vetää liikunnanohjaaja Minna Hänninen.

Kurssin järjestää Valkeakoski-opisto ja se on suunniteltu yhteistyössä Tampereen Sydänyhdistyksen kanssa. Ilmoittautuminen kurssille aukeaa 15.8. Ilmoittaudu suoraan Valkeakoski-opistolle tästä. Lämpimästi tervetuloa liikkumaan!

Kävelyryhmä Liikkuva Sydän

Liikkuva sydän kävelee Kaupin maastossa. Liikuntahetkiin pukeudutaan sään mukaisesti, eikä pieni sade haittaa menoa. Osallistujan on hyvä tietää omat rajansa, miten voi liikkua. Kävelet sitten hitaammin tai nopeammin, olet tervetullut mukaan kivaan porukkaan. Kahden vetäjän voimin voimme tarvittaessa jakautua pienempiin ryhmiin.

Ryhmä kokoontuu syyskaudella 2023 torstaisin 7.9. – 30.11. klo 10.30–11.30 Kaupissa. Lähtö Kauppi Sports Centerin edestä (Kuntokatu 17, 33520 Tampere). Katso tapaamiskerrat tapahtumakalenterista. Ryhmän vetäjinä toimivat vapaaehtoiset vertaistukihenkilöt: Kysy lisää vetäjiltä: Matti Riihelä p. 050 594 6858 tai Veikko Kirveskoski p. 040 0977 869.

Lavis

Lavis on jumppaa lavatanssin askelin ja se liikuttaa monipuolisesti koko kehoa. Olet yhdistyksen jäsen tai et, tule kohottamaan kuntoa mukavaan porukkaan! Kaipaatko lisää tietoa laviksesta? Lavis on hikistä, helppoa ja hauskaa liikuntaa! Lue lisää täältä. Olet tervetullut mukaan porukkaan!

Lavista Tammelan lähitorin jumppasalissa syyskaudella 2023 torstaisin 7.9. – 30.11. klo 15.30 – 16.15 (Tammelakeskus, Itsenäisyydenkatu 21 B). Katso jumppakerrat tapahtumakalenterista. Vetäjänä toimii lavisohjaaja Heli Tiusanen. Kertamaksu on 6,5 €, mielellään pankkikortilla.

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot