Hyppää sisältöön

Tietoa yhdistyksestä

Tampereen Sydänyhdistys on jäsenlähtöisesti sydänterveyttä edistävä yhdistys, joka on innovatiivinen ja luotettava kumppani. Meidät tunnetaan asiantuntevasta, aktiivisesta ja iloisesta sydäntyöstä.

 

Yhdistys nyt

Yhdistyksessä on 1700 henkilöjäsentä. Suurin osa on tullut jäseneksemme sairastuttuaan sydänsairauteen. Osa on tullut toimintaamme mukaan tiedon, vertaistuen tai vaikkapa ryhmäliikunnan houkuttelemana. Osa on mukana perhejäsenenä tai kannattamassa tärkeäksi koettua toimintaa. Voit tutustua jäsenyyteemme täällä.

Suomen Sydänliitto on valtakunnallinen kattojärjestömme. Kuulumme muiden alueen yhdistysten tavoin Hämeenmaan Sydänpiiriin, jonka toimitilat ovat Tays Sydänsairaalassa. Jotta voimme toteuttaa monipuolista toimintaa, teemme aktiivista yhteistyötä Sydänjärjestön sisällä ja mm. erilaisten yhdistyskumppaneiden kanssa.

Pienen pieni historiikki

Tampereen Sydäntautiyhdistyksen perustamiskokous oli 1.4.1966. Myöhemmin nimi muutettiin Tampereen Sydänyhdistykseksi. Yhdistyksellä on pitkä historia tamperelaisen sydäntyön edistäjänä. Olemme toteuttaneet terveysmittaustoimintaa messuilla ja tapahtumissa jo 1970-luvulla ja jatkamme tätä työtä edelleen tänä päivänä. Monet muistavat edelleen vertaistuellisen kerhotoiminnan yli 40 vuoden takaa, suositut Metsä on kuin satu -tapahtumat ja Sydänmyymälän.

Kehitämmme toimintaa

Pyrimme toiminnallamme vastaamaan jäsenten tarpeisiin ja toiveisiin. Vuonna 2019 teimme toiminnan kehittämiskyselyn, johon vastasi 105 jäsentä. Kun kysyttiin ”Mitä apua tai hyötyä olet saanut itsellesi yhdistyksen toiminnasta?”, noin 70 prosenttia vastaajista kertoi saaneensa hyödyllistä tietoa sairaudesta ja sen hoidosta. Yli 40 prosenttia vastaajista koki saaneensa myös ystäviä ja yhdessäoloa sekä tietoa tai toimintaa oman terveytensä edistämiseen.

Lisäksi kysyimme, millaiseen toimintaan jäsenemme haluaisivat osallistua. Noin 60 prosenttia vastaajista halusi osallistua yleisöluennoille ja virkistysretkille (kävelyt, kulttuuri- ja päiväretket). Vastaajista 30 prosenttia vastaajista toivoi ryhmätoimintaa sekä ohjattuja kursseja esim. liikunnasta ja ravitsemuksesta.

Yhdistyksen arvot

Sydänjärjestön arvot, joihin olemme sitoutuneita:

  • Ihmisen kunnioittaminen
  • asiantuntemus
  • luotettavuus
  • rohkeus
  • tavoitteellisuus

Näiden lisäksi yhdistyksen omat arvot:

  • innostavuus
  • ihmisläheisyys
  • uudistumiskyky
Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot