Hyppää sisältöön

TÄYNNÄ Löytöretki Hattulan seudun kulttuurihistoriaan

19
elo
8:30 — 16:30
Hattulan seutu
KUVAUS
Lämpimästi tervetuloa löytöretkelle Hattulan seudun kulttuurihistoriaan! Kuulemme tarinoita taiteesta, taiteen tekijöistä ja maamerkeistä – 1500-luvulta nykypäivään.

OHJELMA

Klo 8.30 lähtö Tampereen Vanhalta Kirkolta (Hämeen Turistiauton bussi)
Klo 9.15 lähtö Valkeakosken bussiasemalta

Klo 10–11 Pyhän Ristin Kirkko, Hattula
Tutustumme kirkon seinämaalauksiin ja historiaan kirjailija Anneli Kannon opastamana. Kanto on kirjoittanut romaanin Rottien pyhimys (2021), joka kertoo eläväkielisesti Hattulan Pyhän Ristin kirkon maalaamisesta 1500-luvulla, taiteilijoista ja kirkonmiehistä. Suosittelemme kirjaa kaikille niin kesälukemiseksi kuin taustoittamaan retkeämmekin.

Klo 11.30–13.00 Inkalan kartanon herkkuretkilounas buffet-pöydästä
Inkalan puukartano on vanha rälssitila ja sen historia ulottuu 1500-luvulle. Nykyään kartano on palkittu Hämeen Maustuvimpien ruokaelämysten tuottajana ja sen maalaiskeittiö tunnetaan lähiruoastaan. Ruokailun päätteeksi kuulemme tarinoita talon historiasta ja nykypäivästä. Kartanossa on Pikku Puoti lahja- ja tuliaisostoksia varten.

Kartanon herkkuretkipöytä:
-Alkuun savumuikkuja, lämminsavulohta, hedelmäistä salaattia, metsäsienisalaattia, omena-sellerisalaattia,
herukkapikkelssiä
-Pääruoaksi tilliperunoita, timjamiperunapaistosta, härän paistia punaviinikastikkeella, värikästä kasvisgratiinia
-Lisäksi oman uunin leipiä, kotikaljaa ja vettä
-Jälkiruoaksi makeaa leivonnaista kartanon tapaan, kahvin ja teen kera

Klo 13.20 alkaen Designmuseo Iittalan opastettu kierros ja omatoimista aikaa
Iittala on muotoilun, taiteen ja artesaanien kylä. Lasimuseon perusnäyttely esittelee Iittalan lasihistoriaa, kansainvälisesti tunnettuja taide-esineitä ja merkittäviä sarjatuotteita 1880-luvulta nykypäivään. Esillä on etenkin suomalaisen muotoilun kulta-aika Tapio Wirkkalan ja Timo Sarpanevan keskeisine teoksineen. Museorakennuksena toimii Orvon tilan vanha navetta, joka avattiin museoksi vuonna 1971.

Opastettu kierros järjestetään kahdessa ryhmässä. Toinen ryhmä vuorollaan pääsee viettämään omatoimista aikaa Naivistit-näyttelyssä (omakustanteinen) tai Iittalan pajoissa ja putiikeissa. Kahvikupposen voi ostaa Iittala Outletista tai Kultasuklaan myymälästä.

Klo 15 - 15.30 Lähtö Tampereen Vanhalle kirkolle Valkeakosken bussiaseman kautta
Saapuminen Tampereelle klo 16.30-17.

RETKEN HINTA: 65 € (jäsen) ja 72 € (ei-jäsen)

SITOVAT ilmoittautumiset viimeistään ti 8.8. mennessä mielellään sähköpostilla: tampere@sydan.fi (p. 045 127 4467). Maksutiedot lähetetään kesäkuussa ilmoittautuneille kesäkuun lopulla ja elokuussa ilmoittautuneille heti ilmoittautumisen jälkeen sähköpostilla, viimeistään ke 9.8. Ilmoita ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä.

Mukaan mahtuu 50 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Retki toteutuu, jos osallistujia on vähintään 30. Yhdistys maksaa osallistumismaksun takaisin vain siinä tapauksessa, että peruuntumisen syy on äkillinen sairastuminen.

HUOM! Voit ilmoittautua retkelle myös sähköpostilla heinäkuun aikana (tampere@sydan.fi), jolloin yhdistyksen toimistossa ollaan vuosilomalla. Saat vastauksen ilmoittautumiseen 31.7.–1.8., kun toimistomme on jälleen auki.

Esteettömyys: Retki ei ole esteetön, koska Pyhän Ristin Kirkossa on yksi porras sisääntulossa ja kynnyksiä. Inkalan puukartanossa on portaita sisään tultaessa sekä kynnyksiä.

Lämpimästi tervetuloa!

Kuvat: iittalavillage.fi, inkalankartano.fi, hattulanseurakunta.fi
LISÄTIEDOT
Medeia Häkkilä, medeia.hakkila@sydan.fi, 045 127 4467
PAIKAN TARKEMMAT TIEDOT
Hattulan seutu
JÄRJESTÄJÄ
Tampereen Sydänyhdistys Ry
Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot