Hyppää sisältöön

Kevään 2024 yleisöluennot

Kaikki luentomme ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Luennoilla saat asiantuntijatietoa arjen tueksi erilaisista sydänterveyden ja hyvinvoinnin teemoista. Kaikki luentomme ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Luennoilla saat asiantuntijatietoa arjen tueksi erilaisista sydänterveyden ja hyvinvoinnin teemoista. Katso Tampereen ja Valkeakosken luennot alta. Luentoja voi seurata myös verkossa.

Yleisöluennoilta tietoa arjen tueksi

Ti 13.2.2024 klo 18-19: Liikunta – miksi sitä suositellaan niin monien sairauksien hoitoon? Luennoitsijana yleislääketieteen erikoislääkäri Marjo Iivonen-Lahti, Tampereen Urheilulääkäriasema. Työväenopisto Sampola, Sammonkatu 2, auditorio ja live-striimattuna Tampereen seudun työväenopiston YouTube-kanavassa. Yhteistyössä Tampereen Diabetesyhdistyksen, Tampereen Hengitysyhdistyksen ja Tampereen Seudun työväenopiston kanssa.

Ti 19.3.2024 klo 18–19: Elämän suola ei ole purkissa – faktoja suolasta ja vinkkejä vähentämiseen. Luennoitsijana laillistettu ravitsemusterapeutti, THM Tuija Pusa, Sydänliitto. Työväenopisto Sampola, Sammonkatu 2, auditorio ja live-striimattuna Tampereen seudun työväenopiston YouTube-kanavassa. Yhteistyössä Tampereen Diabetesyhdistyksen ja Tampereen Seudun työväenopiston kanssa.

Ti 2.4.2024 klo 18–19: Perintönä korkea kolesteroli. Luennoitsijana kardiologian erikoislääkäri Mary Vaarpu, Sydänsairaala. Työväenopisto Sampola, Sammonkatu 2, auditorio ja live-striimattuna Tampereen seudun työväenopiston YouTube-kanavassa. Yhteistyössä Tampereen Diabetesyhdistyksen ja Tampereen Seudun työväenopiston kanssa.

Ti 16.4. klo 17–18: Sydänpysähdys – elvytys ja elvytyksen jälkeinen hoito. Luennoitsijana koulutussuunnittelija Jarno Sillman, Sydänsairaala. Kulttuurikeskus Luova, Rydman-sali, Kauppilankatu 2, Valkeakoski ja live-striimattuna Valkeakoski-opiston YouTube-kanavassa. Yhteistyössä Valkeakoski-opiston kanssa.

Menneitä luentoja

Ke 20.9. klo 18–19 Uniapnea – tietoa sairaudesta, tutkimisesta ja hoidosta. Luennoitsijana apulaisylilääkäri Hannele Hasala, Tays. Yhteistyössä Tampereen Diabetesyhdistyksen, Tampereen Hengitysyhdistyksen ja Tampereen seudun työväenopiston kanssa.

Ke 27.9. klo 18–19 Sydämen vajaatoiminta. Luennoitsijana apulaisylilääkäri, kardiologian ja sisätautien erikoislääkäri Katariina Pitkänen, Tays Sydänsairaala. Yhteistyössä Tampereen Sydänyhdistys ja Tampereen seudun työväenopisto.

Ti 17.10. klo 18–19 Nikotiinituotteet – terveysriskit ja haitat. Luennoitsijana keuhkosairauksien erikoislääkäri Heidi Rantala. Yhteistyössä Tampereen Sydänyhdistys, Tampereen Diabetesyhdistys, Ehyt ry, Tampereen Hengitysyhdistys, Tampereen seudun työväenopisto/ Tampereen kaupunki.

Ti 31.10. klo 17.30–18.30 Kohonneen verenpaineen hoito. Luennoitsijana yleislääketieteeseen erikoistuva lääkäri Teemu Ekola, Pirkanmaan hyvinvointialue. Yhteistyössä Valkeakoski-opiston kanssa. Valkeakoskella luennot järjestetään Kulttuurikeskus Luovan monitoimisalissa (ent. Vapaa-aikakeskus), osoitteessa Kauppilankatu 2 ja live-striiminä Valkeakoski-opiston YouTube-kanavalla. Tallennetta ei tehdä.

Ke 8.11. klo 17–18 Millä ruokin sydämeni terveyttä? – Sydänterveelliset rasvat elintarvikkeissa ja ruuanlaitossa Luennoitsijana laillistettu ravitsemusterapeutti Aapeli Lahtinen. HUOM! Luento järjestetään Pääkirjasto Metsossa, Kuusi-salissa, ei verkossa. Tukemassa Tampereen Talouskoulun Säätiö.

Ke 15.11. klo 18–19 Eteisvärinän hoito. Luennoitsijana LL, kardiologian ja sisätautien erikoislääkäri Jaakko Inkovaara, Tays Sydänsairaala. Yhteistyössä Tampereen seudun työväenopiston kanssa.

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot