Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka ja ravitsemus / Aineistoa ruokaviestintään

Aineistoa ruokaviestintään

Tästä löytyy aineistoa tapahtumiin, kerhotapaamisiin ja näyttelyihin.

Tuija Pusa
Julkaistu 11.3.2020
Päivitetty 6.10.2022
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Oheisia videoita, kuvia, diasarjoja ja fakta-artikkeleita voi hyödyntää yhdistysten kerhotapaamisissa, ryhmissä, erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Osan materiaalista voi tulostaa esimerkiksi näyttelyihin. Artikkelilinkit ovat taustatukena tarvittaessa ravitsemusaiheista keskusteltaessa.

Kuvamateriaaleja

  • Diasarja Voimaa ja terveyttä ravinnosta (pdf) sopii erityisesti yli 60-vuotiaille terveyttä edistävän ravitsemuksen perusluennoksi.
  • Kuvia ruoasta ja ravitsemuksesta (pdf) sisältää havainnollisia kuvia rasvan laadusta, suolasta, kuidusta ja sokerista. Kuvia voi käyttää osana powerpoint-esityksiä tai tulostaa yhdessä tarkasteltavaksi.

Videoita

  • Eväät terveelliseen syömiseen (verkkoluento, youtube, kesto noin 15 min.) sisältää terveyttä edistävän syömisen perusasiat ja vinkkejä terveellisiin retkieväisiin.
  • Syö hyvää -videot (youtube, kesto noin 2–3 minuuttia/video) esittelevät terveyttä edistävien ravitsemusteemojen perustelut ja käytännön vinkit. Videot toimivat hyvin pikaisena perehtymisenä ja keskustelun alustuksena esimerkiksi ryhmissä ja kerhoissa.
  • GERY ry:n Parempaa valmisruokaa ikääntyneelle -videot (youtube) antavat käytännön vinkkejä ruokavalintojen tekemiseen erityisesti ikääntyneille.

Sydänliiton verkkoluentoja

Käytännönläheiset verkkoluennot antavat kuluttajille arkeen sopivia vinkkejä terveyttä edistävään syömiseen.

Hyvinvointia tukevaan painonhallintaan saa vinkkejä videoluennosta.

Lisätietoa ja oppaita terveellisestä syömisestä

Kaipaatko tukea tai materiaalia ravitsemusviestintään?

Lisätietoja antaa Sydänliitossa ravitsemusasiantuntija Tuija Pusa, tuija.pusa@sydanliitto.fi.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut