Aineistoa ruokaviestintään
Tästä löytyy aineistoa tapahtumiin, kerhotapaamisiin ja näyttelyihin.
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Oheisia videoita, kuvia, diasarjoja ja fakta-artikkeleita voi hyödyntää yhdistysten kerhotapaamisissa, ryhmissä, erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Osan materiaalista voi tulostaa esimerkiksi näyttelyihin. Artikkelilinkit ovat taustatukena tarvittaessa ravitsemusaiheista keskusteltaessa.
Kuvamateriaaleja
- Diasarja Voimaa ja terveyttä ravinnosta (pdf) sopii erityisesti yli 60-vuotiaille terveyttä edistävän ravitsemuksen perusluennoksi.
- Kuvia ruoasta ja ravitsemuksesta (pdf) sisältää havainnollisia kuvia rasvan laadusta, suolasta, kuidusta ja sokerista. Kuvia voi käyttää osana powerpoint-esityksiä tai tulostaa yhdessä tarkasteltavaksi.
Videoita
- Eväät terveelliseen syömiseen (verkkoluento, youtube, kesto noin 15 min.) sisältää terveyttä edistävän syömisen perusasiat ja vinkkejä terveellisiin retkieväisiin.
- Syö hyvää -videot (youtube, kesto noin 2–3 minuuttia/video) esittelevät terveyttä edistävien ravitsemusteemojen perustelut ja käytännön vinkit. Videot toimivat hyvin pikaisena perehtymisenä ja keskustelun alustuksena esimerkiksi ryhmissä ja kerhoissa.
- GERY ry:n Parempaa valmisruokaa ikääntyneelle -videot (youtube) antavat käytännön vinkkejä ruokavalintojen tekemiseen erityisesti ikääntyneille.
- Valmisruoan pakkausmerkinnät (3 min.)
- Parempi valinta (2 min.)
- Valmisruoasta ateriaksi (6 min.)
Sydänliiton verkkoluentoja
Käytännönläheiset verkkoluennot antavat kuluttajille arkeen sopivia vinkkejä terveyttä edistävään syömiseen.
- Terveellinen ja edullinen ruoka (1 tunti)
- Maukasta ruokaa terveellisesti (1 tunti)
- Innostu kasviksista – kasvikset ja terveys (50 min.)
- Innostu kasviksista – vinkkejä kasvisten lisäämiseen (1 tunti)
- Kolesteroli kohdalleen ruokavalion keinoin (50 min.)
Lisätietoa terveellisestä syömisestä
- Sydän ja ruoka – suosituksia sydänterveyttä edistävään ravitsemukseen on laadittu terveyden ammattilaisille ravitsemusohjauksen tueksi. Materiaalista löytyy perusteet suositukselle sekä taulukoita ja kaavioita terveellisten valintojen havainnollistamiseksi.
Kaipaatko tukea tai materiaalia ravitsemusviestintään?
Lisätietoja antaa Sydänliitossa ravitsemusasiantuntija Tuija Pusa, tuija.pusa@sydanliitto.fi.