Kuvamateriaalia ravitsemusohjaukseen
Ruoka- ja ravitsemusaiheiset kuvat on tarkoitettu ravitsemusohjauksen tueksi yhdessä tutkittavaksi ja keskustelun apuvälineeksi.
Hyvää ruokavaliota voi toteuttaa monella tavalla. Esimerkkikuvien ja kaavioiden tarkoitus on havainnollistaa ruokavalintoja ja niiden merkitystä hyvinvoinnille. Niitä voi tutkia yhdessä asiakkaan kanssa pohdiskellen ja peilaten asiakkaan omiin tottumuksiin.
Kuvamateriaalia voi käyttää yksilö- ja ryhmäohjauksessa keskustelun tukena.
Asiakkaalta voi muun muassa kysyä:
Mitä tämä kuva kertoo sinulle?
Mitä ajatuksia tai kysymyksiä kuva sinussa herättää?
Kuvia voi vapaasti myös tulostaa asiakkaalle ja hyödyntää powerpoint-esityksissä, kun lähde on näkyvissä. Materiaaleja ei saa muokata. Kuvat ovat pdf-tiedostoja.
Terveellinen syöminen
Hyvä olo ruoasta – hyvän syömisen elementit, Må gott av mat
Syöminen ja jaksaminen, Måltider och ork
Lautasmallit – helposti ja edullisesti (UUSI)
- Kaikki ateriat
- Keittoateria
- Laatikkoruoka-ateria
- Puuroateria
- Munakasateria
- Pasta-ateria
- Kappaleruoka-ateria
- Tortilla-ateria
Kasvisten lisääminen on helppoa, Det är lätt att öka grönsaker
Täydennä valmisruokaa kasviksilla, Hur ser din tallriken ut?
Miltä lautasesi näyttää koulusssa?, Hur ser din tallrik ut i skolan?
Kokoa välipala 1+1+1, Bygg ditt mellanmål
Take away -välipala 1+1+1, Take away mellanmål
Mistä saat kalsiumia?, Var får du kalcium?
Saatko riittävästi D-vitamiinia ruoasta?, Får du tillräkligt med D-vitamin i maten?
Millaisena juot kahvisi?, Hur dricker du ditt kaffe?
Ruokasuhde
Kohti hyvää syömistä, På väg mot ett sund ätande
Suhde ruokaan, Förhållandet till mat
Syömiseen vaikuttavat asiat -mindmap-pohja
Rasva
Näissä on runsaasti kovaa rasvaa, De här innehåller mycket hårda fetter
Näissä on runsaasti pehmeää rasvaa, De här innehåller mycket mjuka fetter
Margariinien lisäaineet, Tillsatsämnen i margarin
Elintarvikkeiden rasvan laatu -kaavio, Typ av fetter i livsmedel
Elintarvikkeiden rasvan laadun vertailua tuoteryhmittäin -kaaviot
Det är skillnad på vad du breder på smörgåsen
Rasvan laaturemontti aterialla, Omläggning av typ av fett i en måltid
Suola
Mistä suolaa kertyy?, Var finns saltet?
Kuitu
Mistä saat kuitua? Var får du fiber?