Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka ja ravitsemus / Sydänyhdistyksen ruokavastaavan tehtävänkuva

Sydänyhdistyksen ruokavastaavan tehtävänkuva

Sydänyhdistyksen ruokavastaavana voi toimia ruokatoiminnan järjestelyistä kiinnostunut yhdistyksen jäsen.

Tuija Pusa
Julkaistu 11.3.2020
Päivitetty 1.12.2023

Toiminnan periaatteet

Toiminnan sisältö ja viestit perustuvat Sydänliiton ravitsemussuosituksiin. Se lisää ymmärrystä terveellisestä syömisestä ja tukee sallivaa suhdetta syömiseen. Toiminta on mukavaa yhdessäoloa ruoan parissa.

Tehtävän tavoite

Ruokavastaava koordinoi oman sydänyhdistyksensä ruokatoimintaa ja edistää sen elinvoimaisuutta osana yhdistyksen toimintaa. Koordinointi voi olla muun muassa ideointia, suunnittelua, toiminnan toteuttamista ja tiedottamista.

Ruokavastaavan ydintehtävät

  • huolehtii, että hänet merkitään Kilta-rekisteriin ruokavastaavaksi ja että hänen yhteystietonsa ovat ajan tasalla
  • tutustuu Ruoka ja ravitsemus -osioon Yhdistyspalvelussa
  • vie ruokatoimintaan liittyvät asiat sydänyhdistyksen hallitukseen

Muita mahdollisia tehtäviä ruokavastaavalle ja vapaaehtoisille

Ryhmät ja tapahtumat

Vaikuttamistoiminta

Yhteistyö

  • tarjoaa yhteistyötä muille yhdistyksille tai toimijoille

Viestintä

Toimijoiden tukeminen

  • perehdyttää vapaaehtoisia

Sydänyhdistyksen hallitus

  • nimeää ruokavastaavan ja huolehtii hänen perehdyttämisestään yhdistysasioihin
  • huolehtii, että hallituksessa on yhteyshenkilö ruokavastaavalle (jos tämä ei ole hallituksen jäsen)
  • tukee ruokavastaavaa tehtäviensä toteuttamisessa ja hänen jaksamistaan

Toimintaa tukevat

Sydänpiirissä:________________________________________________________________
(hallituksen yhteyshenkilö selvittää)

Sydänliitossa: Tuija Pusa, tuija.pusa@sydanliitto.fi, 040 535 8308 ja Mari Olli, mari.olli@sydanliitto.fi, 050 367 7233

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut