Hyppää sisältöön
Etusivu / Koulutus / Sydänsivustot / Etusivun muokkaaminen

Etusivun muokkaaminen

Etusivulle on valmiiksi syötetty pohjatekstit ja kuvat. Voit halutessasi vaihtaa kuvia ja tekstejä. Sivun lopussa on osioita, joihin ei voi vaikuttaa, vaan ne tulevat järjestelmästä automaattisesti.

Eeva Hietalahti, Markkinointi- ja viestintäjohtaja Tiina Vuorinen, Järjestökoordinaattori
Julkaistu 7.4.2021
Päivitetty 28.4.2021

Etusivulla muokattavissa olevat osiot

Hero-osion teksti ja taustakuva: Voit muokata tekstejä tekstilaatikossa. Voit halutessasi käyttää teksin muokkaukseen tekstieditoria ja tehdä linkkejä tekstiin. Huomioi, että tekstin pituus tulee olla lyhyt, koska teksti näytetään kuvan yhteydessä pienessä valkoisessa laatikossa.

Pääsisältö: Tähän voit vaihtaa haluamasi päätekstisisällön, jossa esimerkiksi kerrot toiminnastanne lyhyesti. Voit hyödyntää editorista erilaisia lihavointi, kursivointi ja listaustoimintoja. Voit myös jakaa tekstiä käyttämällä väliotsikoita, mutta älä pidennä tekstiä liian pitkäksi koska kyseessä on etusivu. Katso ohje näihin alta.

Kuva+teksti: Tämä osio on tarkoitettu erilaisiin nostoihin, jossa nostat sivuillasi olevia mielenkiintoisia asioita etusivulle nähtäväksi. Palveluun on valmiiksi syötetty nostot kaikista valmiina olevista osioista eli TIETOA, TUKEA ja TOIMINTAA osioista. Voit halutessasi muuttaa niitä, sekä kuvia että tekstejä. Voit myös halutessasi vaihtaa niiden linkkejä. Katso ohje linkin eli napin tekemisestä alta.

Linkki: Tämä osio on tehty näkyväksi linkkipaikaksi. Pohjassa siihen on valmiiksi laitettu liitä jäseneksi. Voit muokata tekstiä ja linkkiä. Voit esimerkiksi suoraan vaihtaa linkin osoitteen tilalle yhdistyksenne oman liittymislomakesivun. Linkki vaihdetaan vaihtamalla ylläpidosta Linkin URL-kenttään uusi osoite.

 

Vinkkejä:

Linkin luominen:

  1. Maalaa haluamasi sana
  2. Valitse tekstieditorista klemmarin näköinen painike
  3. Syötä haluamasi linkki kopioimalla linkin osoite suoraan selaimesta, jotta voit varmistua että osoite on oikein

Napin eli kehystetyn linkin luominen

  1. Mene teksin kohtaan, mihin napin haluat.
  2. Paina ylälaidassa olevaa Nappi-sanaa
  3. Syötä pyydetyt tiedot (Napin teksti ja URL). Muista taas syöttää osoite kopioimalla se selaimen osoitekentästä.

Väliotsikoiden tekeminen sivuille

  1. Maalaa haluttu teksti, jonka haluat muuttaa otsikoksi
  2. Valitse Omat tyylit
  3. Valitse sen alta sopiva otsikkotyyli. Pääotsikkoa käytetään sivuston isoissa otsikoissa eli esimerkiksi sivujen nimissä ja isommissa väliotsikoissa. Väliotsikko on sopiva esimerkiksi Kuva ja teksti -osion otsikoille. Väliotsikko 2 toimii hyvin esimerkiksi pidemmän tekstin väliotsikoinnissa. Kappale tarkoittaa ihan tavallista leipätekstiä. Muita vaihtoehtoja ei kannata käyttää.

 

Muut osiot etusivulla, sisällöt tulevat automaattisesti sivuille

Näitä osioita et voi muokata tai poistaa. Nämä eivät näy ollenkaan ylläpitotyökalussa vaan vain käyttäjille itse palvelussa.

Uutiset: Tämä osio nostaa uutisia, jotka syötetään sivuston ylläpidossa kohdassa Uutiset. Katso lisää uutisen syöttämisestä. Uutisnostoja näytetään siten, että yhdistyksen sivulla näytetään yhdistyksen uutiset ja sen alueen piirin uutiset. Piirin sivulla taas näytetään piirin uutiset ja piirin alueella olevien yhdistysten uutiset. Valtakunnallisen jäsenjärjestön sivulla näytetään järjestön omat uutiset. Nosto nostaa kolme tulossa olevaa tapahtumaa ja loppuihin käyttäjä pääsee klikkaamalla kaikki uutiset.

Tapahtumat: Tähän osioon nostetaan Kiltaan syötettyjä tapahtumia siten, että yhdistyksen sivulla näytetään yhdistyksen tapahtumat ja sen alueen piirin tapahtumat. Piirin sivulla taas näytetään piirin tapahtumat ja piirin alueella olevien yhdistysten tapahtumat. Valtakunnallisen jäsenjärjestön sivulla näytetään järjestön omat tapahtumat. Nosto nostaa kolme tulossa olevaa tapahtumaa ja loppuihin käyttjä pääsee klikkaamalla kaikki tapahtumat.

Listaus: sydan.fi – ja sydänmerkki.fi sivustoilta nostetaan uutisia ja ajankohtaisia asioita automaattisesti kaikkien sivuille.

HUOM! ÄLÄ KOSKAAN VIE ETUSIVUA TAI MUITA OLETUS SIVUJA ROSKAKORIIN.

Katso tästä video etusivun muokkaamisesta.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut