Hyppää sisältöön
Etusivu / Koulutus / Sydänsivustot / Tietoa osion muokkaaminen

Tietoa osion muokkaaminen

Tietoa-sivulle on valmiiksi syötetty pohjatekstit ja kuvat. Voit halutessasi vaihtaa kuvia ja tekstejä. Sivun lopussa on osioita, joihin ei voi vaikuttaa, vaan ne tulevat järjestelmästä automaattisesti.

Tiina Vuorinen, Järjestökoordinaattori Eeva Hietalahti, Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Julkaistu 7.4.2021
Päivitetty 28.4.2021

Tietoa-osiossa olevat osiot

Hero-osion teksti ja taustakuva: Voit muokata tekstejä tekstilaatikossa. Voit halutessasi käyttää teksin muokkaukseen tekstieditoria ja tehdä linkkejä tekstiin. Huomioi, että tekstin pituus tulee olla lyhyt, koska teksti näytetään kuvan yhteydessä pienessä valkoisessa laatikossa.

Pääsisältö: Tähän voit vaihtaa haluamasi tekstin, joka liittyy tarjoamaamme tietoon. Voit hyödyntää editorista erilaisia lihavointi, kursivointi ja listaustoimintoja. Voit myös jakaa tekstiä käyttämällä väliotsikoita, mutta älä pidennä tekstiä liian pitkäksi koska liian pitkä teksti ei ole helposti luettavissa. Katso ohje otsikoiden tekemiseen alta.

Kuva+teksti: Tämä osio on tarkoitettu erilaisiin nostoihin. Palveluun onv valmiiksi tehty linkkejä sydan.fi-palvelusta löytyviin sydänterveyden sisältöihin. Voit halutessasi muuttaa niitä, sekä kuvia että tekstejä. Voit myös halutessasi vaihtaa niiden linkkejä. Katso ohje linkin eli napin tekemisestä alta.

Linkki: Tämä osio on tehty näkyväksi linkkipaikaksi. Pohjassa siihen on valmiiksi laitettu linkit verkkoluentoihin. Voit muokata tekstiä ja linkkiä. Linkki vaihdetaan vaihtamalla ylläpidosta Linkin URL-kenttään uusi osoite.

 

Vinkkejä:

Linkin luominen:

  1. Maalaa haluamasi sana
  2. Valitse tekstieditorista klemmarin näköinen painike
  3. Syötä haluamasi linkki kopioimalla linkin osoite suoraan selaimesta, jotta voit varmistua että osoite on oikein

Napin eli kehystetyn linkin luominen

  1. Mene teksin kohtaan, mihin napin haluat.
  2. Paina ylälaidassa olevaa Nappi-sanaa
  3. Syötä pyydetyt tiedot (Napin teksti ja URL). Muista taas syöttää osoite kopioimalla se selaimen osoitekentästä.

Väliotsikoiden tekeminen sivuille

  1. Maalaa haluttu teksti, jonka haluat muuttaa otsikoksi
  2. Valitse Omat tyylit
  3. Valitse sen alta sopiva otsikkotyyli. Pääotsikkoa käytetään sivuston isoissa otsikoissa eli esimerkiksi sivujen nimissä ja isommissa väliotsikoissa. Väliotsikko on sopiva esimerkiksi Kuva ja teksti -osion otsikoille. Väliotsikko 2 toimii hyvin esimerkiksi pidemmän tekstin väliotsikoinnissa. Kappale tarkoittaa ihan tavallista leipätekstiä. Muita vaihtoehtoja ei kannata käyttää.

 

Muut osiot Tietoa-sivulla, sisällöt tulevat automaattisesti sivuille

Näitä osioita et voi muokata tai poistaa. Nämä eivät näy ollenkaan ylläpitotyökalussa vaan vain käyttäjille itse palvelussa.

Listaus: sydan.fi – ja sydänmerkki.fi sivustoilta nostetaan uutisia ja ajankohtaisia asioita automaattisesti kaikkien sivuille.

 

HUOM! ÄLÄ KOSKAAN VIE TIETOASIVUA TAI MUITA OLETUS SIVUJA ROSKAKORIIN.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut