Hyppää sisältöön
Etusivu / Kampanjat / Maaliskuussa 2024 kampanjoidaan kasvisruokakokeilujen puolesta

Maaliskuussa 2024 kampanjoidaan kasvisruokakokeilujen puolesta

Maaliskuussa kampanjoidaan kasvisruoan puolesta. Kampanjassa tuodaan kuluttajille erilaisia kasvisruokavaihtoehtoja ja -ideoita lihan korvaamiseen tai vähentämisen tueksi, ja kannustetaan kokeiluihin. Yhdistykset voivat osallistua kampanjaan mm. jakamalla somemateriaaleja ja osallistumalla verkkoluennolle.

Antti Ukkonen, Asiantuntija, markkinointi ja viestintä Anu Cavén, Asiantuntija, markkinointi ja viestintä
Julkaistu 19.2.2024

Kasvisruoka on sydämen asia niin sydänterveyden, ilmaston että eläinkunnankin kannalta. Kasvisruokakampanjan keskiössä on kasvisten lisäämisen helppous, uudet ideat ja käytännön vinkit, joilla tuoda kasvisruoan tekoa helpommaksi suuremmalle yleisölle.  

Sydänliiton uusi “Kasvisruoka on sydämen asia” -sivu kannustaa kuluttajia siirtymään nykyisestä lihapainotteisesta ruokavaliosta enemmän kasvispainotteiseen ruokavalioon. Tätä tuetaan helpoilla kasvisruokaresepteillä ja uusilla ideoilla arkiruokailuun. Aihe on itsessään erittäin ajankohtainen, sillä kasvispainotteinen ruokavalio on tuoreessa pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa tärkeänä painopisteenä. 

Kampanja toteutetaan monikanavaisesti  

Kampanja näkyy ja kuuluu Sydänliiton (Facebook, Instagram), Sydänliiton Neuvokas perheen ( Facebook, Instagram) ja Sydänmerkin (Facebook, Instagram) kaikissa omissa some- ja verkkokanavissa maaliskuun aikana. Kampanjalle tehdään myös kampanjavideo, joka näkyy somen lisäksi televisiossa Ylen tietoiskuna viikolla 11 (11.3.–17.3.) ja Discoveryn kanavilla koko maaliskuun ajan. Kampanjasivut Sydänliiton ja Sydänmerkin verkkosivuilla julkaistaan maaliskuun alkuun mennessä. Kampanja alkaa 1.3.

Osana kampanjaa järjestetään verkkoluento

Osana kampanjaa on tiedossa myös kasvisruokaan liittyvä verkkoluento. Miten siirtyä kasvispainotteisempaan ruokaan? -verkkoluento järjestetään tiistaina 12.3. klo 18–19. Ilmoittautuminen tapahtuu täältä.

Luennolla käsitellään näitä asioita:

  • Miksi kasvisruoan syöminen kannattaa
  • Mitkä ovat yleisimmät esteet kasvisruoan syömiselle ja miten ne voi selättää
  • Totta ja tarua kasvisruoasta
  • Helppoja käytännön ideoita maukkaan kasvisruoan toteuttamiseen

Luennon pitävät Sydänliiton ravitsemusasiantuntija Anna Kara ja ravitsemusharjoittelija Sanna Elomaa.

Miten Sydänyhdistys voi halutessaan osallistua kampanjaan?  

Kampanjaan on mahdollista osallistua usealla eri keinolla. Tässä vinkkejä ja esimerkkejä kampanjan sisällön hyödyntämiseen.  

  1. Toimia paikallisena viestinviejänä kasviskampanjasta, kampanjasivusta ja kasvispainotteisesta ruokavaliosta. Voitte jakaa somemateriaaleja mediapankista omissa sosiaalisen median kanavissanne. Materiaali julkaistaan kuvapankkiin Kasvisruokakampanja 2024 -nimiseen kansioon helmikuun loppuun mennessä. 
  2. Voitte järjestää katselutilaisuuden “Miten siirtyä kasvispainotteisempaan ruokaan?” 12.3. -verkkoluennosta. Yhdistykset voivat osallistua kampanjaan mm. jakamalla somemateriaaleja ja järjestämällä katselutilaisuuden verkkoluennolle.
  3. Voitte yhdessä kokeilla erilaisia kasvispainotteisia Sydänmerkki-reseptejä ja kumota näin ajatuksia kasvisruoan tekemisen vaikeudesta.  Sydänmerkille on tehty oma teemasivunsa “Helppoa kasvisruokaa” kasvisruoan tekemiseen. 
  4. Lapsiperheille voi suositella Sydänliiton lapsiperheiden uutiskirjettä, jonka kautta julkaistaan teemauutiskirje arkiruokailun helpottamisesta ja lapsiperheiden suosikkikasvisruokaresepteistä. Uutiskirje julkaistaan 8.3.

Tärkeät linkit: 

Mediapankin ja salasanan löydät täältä: Viestinnän työkalut – Yhdistyspalvelu (sydan.fi)  

Kampanjan viestintämateriaaleille tulee oma kansio mediapankkiin: Sydänliitto (kuvat.fi) 

Kasvisruoka on sydämen asia -kampanjasivu:  Kasvisruoka on sydämen asia – Sydänliitto (sydan.fi) 

Miten siirtyä kasvispainoittesempaan ruokaan? -verkkoluennon ilmoittautumislinkki: Miten siirtyä kasvispainotteisempaan ruokaan? (lyyti.fi) 

Sydänmerkin uusi Helppoa kasvisruokaa –teemasivu: Helppoa kasvisruokaa | Sydänmerkki (sydanmerkki.fi) 

Neuvokas perheen maaliskuun alkuun päivittyvä Meidän perheen ruokaviikko –sivu: Meidän perheen ruokaviikko – Neuvokas perhe 

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut