Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista lokakuu 2020 / Loppuvuoden järjestöasioita

Vuosikokous/syyskokous

Haluamme muistuttaa siitä, että yhdistyksien on pidettävä sääntömääräiset kokouksensa, vaikkakin poikkeusajat jatkuvat koronan takia. Kokouksissa pitää muistaa huolehtia kaikkien osallistujien turvallisuudesta, joten paikan päällä on vältettävä kontakteja sekä huolehtia osallistujien riittävistä turvaväleistä. Sydänliitto suosittelee kokouksien järjestämistä etänä teamsin välityksellä. Oma piirinne auttaa teitä teamsin käyttöönotossa tarpeen mukaan.
Tässä PRH:n  ohjeistus sääntömääräisten kokouksien pitämiseen.
Syksyn 2020 ja kevään 2021 kokouksissa saa edelleen tietyin edellytyksin käyttää asiamiestä ja etäosallistumista. Tämä mahdollisuus perustuu uuteen väliaikaiseen lakiin, joka on voimassa 3.10.2020 ja 30.6.2021 välisena aikana (laki väliaikaisesta poikkeamisesta osakeyhtiölaista, osuuskuntalaista, yhdistyslaista ja eräistä muista yhteisölaeista covid-19-epidemian leviämisen rajoittamiseksi; 677/2020). Lakiin, yhtiöjärjestykseen tai sääntöihin perustuvaa kokousta ei kuitenkaan enää voida siirtää myöhemmäksi. Koko jutun voit käydä lukemassa täältä.
Myös Opintokeskus Sivis on tehnyt ohjeistuksen sääntömääräisten kokousten järjestelyistä poikkeusaikana. Siviksen ohjeistukseen pääset tästä.

Jäsenmaksuosuudet

Yhdistyksien jäsenmaksuosuus on yksi asia mikä pitää päättää vuosikokouksessa (jos yhden kokouksen säännöt käytössä) tai syyskokouksessa (jos kahden kokouksen säännöt käytössä). Muistathan ilmoittaa yhdistyiksenne vuoden 2021 jäsenmaksuosuudesta liitolle sähköpostitse sekä omalle piirillenne heti päätöksenteon jälkeen, mutta viimeistään 15.12.2020 mennessä. Näin saamme ajettua vuoden 2021 jäsenmaksulaskut jäsenille heti vuoden vaihteessa. Jäsenlaskut ja -kortit toimitetaan jäsenille Sydän-lehden numero 1 mukana, joka imestyy tammikuun lopussa. Jos jäsen on kuitenkin valinnut maksutavakseen e-laskun tulee hän saamaan jäsenlaskun verkkopankkiin heti vuoden vaihteen jälkeen.

Yhdistyksen yhteystiedot ja luottamustoimet

Muistattehan pitää yhdistyksentiedot ajantasalla Kilta järjestelmässä. Jos yhteystietoihin tai luottamustoimiin tulee muutoksia niin kirjaattehan nämä myös Kilta järjestelmään. Kilta järjetelmän kautta liitto hakee luottamustoimitiedot ja laittaa viestiä haluamalle kohderyhmälle kuten puheenjohtajat tai sihteerit. Kilta järjestelmän kautta tiedot tulevat myös näkyviin yhdistyksien omille verkkosivuille.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut