Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka ja ravitsemus / Ruokatarjoilut tapahtumissa

Ruokatarjoilut tapahtumissa

Ruokatarjoiluilla tarkoitetaan kaikkia tilanteita, joissa tarjotaan jonkinlaista syötävää. Kyse voi olla yhdistyksen omasta kokouskahvituksesta, retkipäivästä, yleisötilaisuudesta tai vaikkapa myyjäisistä.

Mari Olli, ruokapalveluiden asiantuntija
Julkaistu 26.3.2020
Päivitetty 10.3.2023

Ruokatarjoilujen terveellisyys tukee jäseniämme ja muita toimintaamme osallistuvia terveellisten elintapojen toteuttamisessa. Tavoite on, että jokaisella on mahdollisuus terveellisempiin ruokavalintoihin Sydänliiton tilaisuudessa.

Samalla viestimme yhteisönä yhtenäisesti hyvistä ruokavalinnoista. Voimme myös vaikuttaa siihen, että terveellisempiä elintarvikkeita löytyy jatkossakin kattavasti kauppojen ja ravintoloiden valikoimista.

Toteuttaminen käytännössä

Idea on tarjota jotain terveellistä syötävää. Tilaisuuksissa ei siis välttämättä tarvitse luopua ns. epäterveellisemmästä tarjoiluista, vaan mahdollistaa myös terveelliset valinnat.

  • Ruokatarvikkeiden terveellisyyttä ei tarvitse miettiä, kun ostaa kaupasta Sydänmerkki-tuotteita.
  • Jos tilaisuuteen leivotaan tai laitetaan pienenpää tai isompaa syötävää, Sydänmerkiltä löytyy myös herkullisia ja toimivia ruokaohjeita. Niiden laadinnassa on huomioitu terveellisen ruuanvalmistuksen periaatteet.
  • Jos käytte ns. valmiiseen pöytään, ravintolan terveellisempi ruokatarjonta varmistuu Sydänmerkki-aterian avulla
  • Terveellisemmät ruokatarjonnat ovat usein myös ympäristöystävällisiä. Kun pidätte huolen terveellisyydestä, pidätte huolta myös ympäristön hyvinvoinnista.

Katso vinkit erilaisten tapahtumien tarjoiluihin

Puuttuuko listauksesta sinulle kiinnostava tapahtumamuoto, jonka ruokatarjonnan kehittämiseen toivoisit vinkkejä? Kerro asiasta Marille: mari.olli@sydanliitto.fi

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut