Hyppää sisältöön
Etusivu / Koulutus / Sydänsivustot / Uuden sivun lisääminen

Uuden sivun lisääminen

Uuden sivun rakentamisessa voit hyödyntää pohjaan tehtyjä malleja. Jokaisella sivulla on sovittu rakenne, jossa ylhäällä käytämme kuvaa ja valkoista tekstilaatikkoa. Sen jälkeen on paikka pidemmälle tai lyhemmälle tekstille.

Eeva Hietalahti, Markkinointi- ja viestintäjohtaja Tiina Vuorinen, Järjestökoordinaattori
Julkaistu 26.3.2021
Päivitetty 6.5.2021

Luo uusi sivu seuraavasti:

 1. Mene vasemmalla navigaatiossa kohtaan Sivut – Lisää uusi. Sinulle aukeaa uusi tyhjä sivupohja, jossa on käytettävissä erilaisia sisältöpaikkoja.
 2. Syötä alkuun Hero-osiossa sivun ylälaitaan tuleva kuva ja valkoisella tekstialueella oleva lyhyt teksti. Huomioi, että tekstin pituus tulee olla lyhyt, koska teksti näytetään kuvan yhteydessä pienessä valkoisessa laatikossa. Jos siirrät tekstin toisesta verkkopalvelusta tai wordista, kopioi se ensin notepadiin ja sieltä vasta palveluun. Näin et tuo mukanasi mahdollisia koodeja tekstin joukossa.
 3. Kirjoita sivulle haluamasi teksti kohtaan Pääsisältö. Teksti voi olla haluamasi pituinen. Voit hyödyntää editorista erilaisia lihavointi, kursivointi ja listaustoimintoja. Voit myös tehdä tavallisia linkkejä tekstiin tai vaikka kehystettyjä linkkejä (Nappi). Jos teksti on pitkä, kannattaa jakaa tekstiä kappaleisiin ja käyttää erikokoisia väliotsikoita. Tekstin yhteyteen voi liittää myös kuvia. Katso ohjeet näihin alta.
 4. Voit halutessasi hyödyntää sivulla myös Kuva ja teksti -nostoa. Eli sellaisia puuterinvärisiä nostoja, jossa on kuva toisella puolella ja tekstiä toisella puolella. Katso ohje noston tekemiseen alta.
 5. Lisäksi voit myös tehdä punaisena isona palkkina näkyvän linkin sivulle. Kirjoita kenttiin haluamasi punaisessa laatikossa lukeva teksti, itse linkin teksti ja URL-osoite. Url-osoite kannattaa kopioida selaimesta siltä sivulta, johon haluat linkin johtavan.
 6. Tämän jälkeen valitse sivun oikeasta laidasta kohdasta Sivun ominaisuudet Yläsivu-kohdasta se osio, jonka alle tämän uuden sivun haluat luoda. Esimerkiksi jos olet tehnyt artikkelin liikuntaryhmästä, valitse Toimintaa.
 7. Lopuksi on tärkeää vielä syöttää sivulle Artikkelikuva vasemmalta alhaalta. Tämä kuva näkyy silloin, kun sivua jaetaan sosiaalisessa mediassa tai mikä näkyy hakukoneissa. Klikkaa kohtaa Aseta kuva. Sinulle avautuu mediapankki, josta voit kuvan valita. Tarkemmat ohjeet kuvan lisäämisestä löydät täältä.
 8. Ja aivain lopuksi tärkein, eli paina JULKAISE oikealta. Voit myös tallentaa keskeneräisen luonnoksena ja jatkaa sitä myöhemmin ennen julkaisua.
 9. Mikäli haluat nostaa luomasi sivun ylhäälle navigaatioon, käy tekemässä se julkaisun jälkeen kohdasta Valikot. Ohje lisäämiseen löytyy täältä.
 10. (Edistynyt käyttäjä: Muista käydä vielä syöttämässä SEO eli hakukoneen löytämistä helpottavat tekstit, niistä ohje löytyy täältä.)

 

Vinkkejä:

Linkin luominen:

 1. Maalaa haluamasi sana
 2. Valitse tekstieditorista klemmarin näköinen painike
 3. Syötä haluamasi linkki kopioimalla linkin osoite suoraan selaimesta, jotta voit varmistua että osoite on oikein
 4. Jos haluat sen, että linkki aukeaa uuteen ikkunaan, paina ratasta, niin aukeaa tarkennettu linkin luominen, jossa voit ruksata kohdan Avaa uudessa ikkunassa. Täytä tuolla sivulla linkki ja linkissä lukeava teksti ja paina Luo linkki.

Napin eli kehystetyn linkin luominen

 1. Mene teksin kohtaan, mihin napin haluat.
 2. Paina ylälaidassa olevaa Nappi-sanaa
 3. Syötä pyydetyt tiedot (Napin teksti ja URL). Muista taas syöttää osoite kopioimalla se selaimen osoitekentästä.

Väliotsikoiden tekeminen sivuille

 1. Maalaa haluttu teksti, jonka haluat muuttaa otsikoksi
 2. Valitse Omat tyylit
 3. Valitse sen alta sopiva otsikkotyyli. Pääotsikkoa käytetään sivuston isoissa otsikoissa eli esimerkiksi sivujen nimissä ja isommissa väliotsikoissa. Väliotsikko on sopiva esimerkiksi Kuva ja teksti -osion otsikoille. Väliotsikko 2 toimii hyvin esimerkiksi pidemmän tekstin väliotsikoinnissa. Kappale tarkoittaa ihan tavallista leipätekstiä. Muita vaihtoehtoja ei kannata käyttää.

Kuva ja teksti -noston tekeminen

 1. Paina Lisää rivi
 2. Valitse haluatko kuvan oikealle tai vasemmalle
 3. Lisää haluamasi kuva painamalla LIsää kuva. Sinut ohjataan mediakirjastoon. Tarkemmat ohjeet kuvan lisäämisestä löydät täältä.
 4. Syöte teksti kenttään haluamasi teksti. Suosittelemme, että teet siihen ensin otsikon ekalle riville. Käytä siinä otsikkotyyliä Väliotsikko (ks. yllä). Sitten voit kirjoittaa seuravalla riville tekstiä.
 5. Jos käytät Kuva ja teksti -nostoa sellaisena, joka ohjaa tutustumaan jotain lisää – luo linkki Nappina. Katso Napin lisääminen yltä.

Kuvan lisääminen pidemmän teksin keskelle

Sivun tai uutisen teksteihin voi lisätä kuvia myös teksin keskelle. Teet sen näin:

 1. Mene tekstissä siihen kohtaan, johon kuvan haluat liittää.
 2. Paina tekstin kirjoittamisen laatikon yläpuolelta Lisää media. Linkkiä painettaessa aukeaa mediakirjasto, josta voit valita haluamasi kuvan tai ladata halutun kuvan koneeltasi. Katso ohjeet mediakirjanston käyttöön ja kuvan lisäämiseen täältä.

Näyttävätkö tekstit näyttävät kummallisilta fontin, välistyksen, värin tai muun kumman jutun takia vaikka et sellaisia valinnut ylläpidosta?

Tekstejä palveluun siirrettäessä saatat huomaamattasi tuoda mukanasi koodia, joka aiheuttaa epätoivotun ulkoasumuutoksen. Tämän takia aina, kun tuot tekstiä wordista tai vaikka toiselta nettisivulta kopioimalla tekstiä – käytä se välissä Notepad-ohjelmassa, joka löytyy jokaisen koneilta. Eli kopioit ja liität sen ensin notepadiin ja sieltä kopioit ja liität sen vasta teksin syöttämisen kenttään ylläpidossa. Vaihtoehtoisesti kirjoita teksti aivan uusiksi suoraan ylläpitoon.

 

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut