Hyppää sisältöön
Kaikki Tapahtumat Varainhankinta

Aloita lipaskeräys

Julkaistu 9.4.2020
Päivitetty 4.5.2023

Lipaskeräys on mainio tapa kerätä varoja yhdistyksen toimintaan. Henkilökohtainen kontakti sekä jalkautuminen ihmisten pariin näyttää edelleen olevan paras ja tuottoisin keräystapa. Keräys siis kannattaa! 

Näin pääset alkuun

Sydänyhdistys tai -piiri voi toteuttaa lipaskeräyksen Sydänliiton rahankeräysluvan alla ja tilata lippaat sekä tarrat Sydänkaupasta. Lipaskeräyksen aloittamisesta tehdään päätös yhdistyksen hallituksessa ja samalla määritellään keräykselle vastuuhenkilö eli lipasvastaava. 

Lipasvastaava tilaa lippaat Sydänkaupasta, rekrytoi lipaskerääjät ja huolehtii, että kaikissa keräyslippaissa on voimassa oleva keräyslupatarra. Hän myös varmistaa, että keräyksen tuotto raportoidaan ja tilitetään Sydänliittoon keräyksen päätyttyä.   

Mistä saan lippaat?

Lippaat ja lipastarrat voit tilata Sydänkaupasta. Tästä linkistä pääset Sydänkauppaan tekemään tilauksen. Jos teillä on käytössä lipas esimerkiksi aiemmilta vuosilta, voitte tilata pelkän tarran lippaaseen. Voit tilata yhdistyksenne keräyskäyttöön myös useampia lippaita .

Hinnat Sydänkaupassa:

  • Tarroitettu lipas 6 euroa
  • Lipastarrat 2 €

Toimituksen mukana saat keräys- ja tilitysohjeet sekä yhdistyskohtaisen Mobile Pay -numeron ja lipaspuhujan. Mobile Pay -numero mahdollistaa keräyksen ilman käteistä.

Käyttämättä jääneen tai vioittuneen lippaan voit hävittää itse. Tärkeintä on hävittää lippaat niin, että lippaita ei voi enää käyttää uudelleen. Huolellisella hävittämisellä minimoidaan väärinkäytön mahdollisuus, joten on tärkeää irrottaa tarrat ja hävittää ne erikseen. 

Keräyksen toteutus ja tilitys

Lipaskerääjinä voivat toimia yhdistysaktiivit tai muut vapaaehtoiset esimerkiksi opiskelijat tai yhteistyökumppanin työntekijät.

Hyviä keräyspaikkoja ovat kauppakeskukset, kaupat, pankit, liikuntakeskukset sekä erilaiset tapahtumat. Pyydä aina lupa yrityksen johdolta tai tapahtuman järjestäjältä keräyksen toteuttamiseen.

Keräyksen jälkeen lipaskeräyksen tuotto tilitetään ja raportoidaan Sydänliittoon. Yhdistys tai piiri saa keräystuotot sataprosenttisesti käyttöönsä. Rahankeräysluvan mukaisesti yhdistys käyttää tuoton sydänterveyden edistämiseen, sairastuneiden tukemiseen ja yhdistyksen sääntöjen mukaiseen vapaaehtoistoimintaan. 

Lataa tästä tilityslomake.

Lue lisää lipaskeräyksestä

Tsemppiä keräykseen!

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut