Hyppää sisältöön
Kaikki Jäsenhankinta

Kirpputoritoiminta

Joutsenon Sydänyhdistys palkittiin Liekki-järjestötyöpalkinnolla 2020 Kirpputoritoiminnasta, jonka tuotot ovat mahdollistaneet muun toiminnan tukemisen jo vuosia. Aktiivinen toiminta on tuonut runsaasti lisää uusia jäseniä.

Markku Holmi
Julkaistu 22.10.2020
Päivitetty 19.11.2020

Kesto

Keväällä ja syksyllä kaksi viikkoa

Valmistelut

Keväisen ja syksyisen kirpputoritoiminnan suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan kuluu aikaa yhteensä 650 tuntia. Toiminnan toteutukseen tarvitaan 15 vapaaehtoista.

Toteutus

Yhdistys asetti tavoitteen toritoiminnalle: Yhdistyksen jäsenmäärän lisääminen, talouden kohentaminen ja keskustelu/tapaamispaikka torilla kävijöille. Toimintaa toteuttaa yhdistyksen hallitus tai luottamustoimessa olevat henkilöt. Toiminnasta viestitään omien verkkosivujen ja Killan tapahtumakalenterin ja omien verkkosivujen, ilmoitustauluilla (kauppa, terveysasema, apteekki jne.) ja paikallislehdessä tai paikallislehden verkkosivuilla julkaistun artikkelin kautta.

Materiaalit ja välineet

Kaikki torilla myytävät tavarat saadaan lahjoituksina. Tavaroita ei hinnoitella etukäteen, vaan ostaja tekee hintatarjouksen tuotteista ja lopuksi tehdään könttäkauppa.
Jäseneksiliittymislomakkeet ja Sydän-lehtiä Sydänpiiristä sekä yhdistyksen toimintakalenteri.

Vinkit

Kirpputoritoiminnan tuotot ovat mahdollistaneet muun toiminnan tukemisen jo vuosia. Aktiivinen toiminta on tuonut runsaasti lisää uusia jäseniä. Kaksi kertaa vuodessa toteutettu urakka kannattaa, koska kirpputoritoiminnan tuotoilla on tuettu jäsenistöä esim. kuntoiluihin, ystävänpäivän iltaan, Tallinnan matkaan, laavutapahtumaan, kesäteatterimatkoille, savusaunaan ja pikkujouluun. Oiva vinkki yhdistyksille, jotka ovat vain jäsenmaksujen varassa ja kipuilevat jäsenten tukemisessa. Vuosien 2013-2019 aikana aktiivisen toiminnan kautta on saatu 270 uutta jäsentä yhdistykseen.

Lisätietoa

Jouko Hietanen jouko.hietanen@elisanet.fi p. 050 067 8217

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut