Hyppää sisältöön
Kaikki Ryhmät ja kerhot

Linnunpönttötalkoot

Harjavallan Sydänyhdistys palkittiin Kipinä-järjestötyöpalkinnolla 2020 Linnunpönttötalkoista. 150 linnunpöntön jakaminen kuntalaisille kaupungin 150 v. juhlavuoden kunniaksi sai paljon positiivista näkyvyyttä. Sopiva talkootoiminta houkutteli mukaan miehiä.

Markku Holmi
Julkaistu 11.11.2020
Päivitetty 25.11.2020
Harjavallan sydänyhdistys luovutti kaupunkilaisille 150 linnunpönttöä. Kuva: Anu Glad / Glad Media

Kesto

Riippuen talkootyön laajuudesta. Harjavallan Sydänyhdistyksen puuhamiehillä ja yhdistysväellä kului aikaa projektiin 164 tuntia.

Valmistelut

Toiminnan taustalla oli yhdistyksen tavoite saada alueen miehille jotakin yhteistä ns. kaveritoimintaa. Harjavallan kaupungin 150 juhlavuoden innoittamana miehet keräsivät 15 miehen ryhmän ja vetäjän Linnunpönttötalkoisiin. Harjavallan kaupunki tuli mukaan ja kaupungilta saatiin mm. tilat ja työkaluja käyttöön. LC Harjavallalta saatiin varoja tarvikkeiden hankintaan.

Toteutus

Linnunpönttöjen rakentamisesta vastasivat ahkera puuhamies/vetäjä ja 15 vapaaehtoista. Toiminnan toteutuksessa oli mukana myös yhdistyksen hallitus tai luottamustoimessa olevia henkilöitä. Toiminnasta viestittiin ja markkinoitiin tekstiviestillä, puhelimella ja sähköpostilla sekä tutulta tutulle.

Miehet rakensivat 150 linnunpönttöä, jotka luovutettiin mm. päiväkoteihin Nakkilaan ja Harjavaltaan. Luovutuspäivänä kuntalaiset saivat noutaa linnunpönttöjä ilmaiseksi kaupungintalon edustalta kaupungin kanssa yhdessä järjestetyssä tilaisuudessa. Ennen luovutusta pönttöihin poltettiin sydänyhdistyksen sydäntunnus ja 150-vuotisjuhlavuoden leimat. Toiminta sai hyvin näkyvyyttä kaupungissa ja paikallislehdessä.

Kehittämisideana nousi, että toiminta jatkuu heti, kun ryhmä löytää ja keksii hyvän uuden talkooidean.

Materiaalit ja välineet

Linnunpönttötalkoiden materiaaleihin kului 281 €. LC Harjavalta lahjoitti varoja tarvikkeiden hankintaan.

Vinkit

Miehillä on vähemmän yhteistä kaveritoimintaa, joten tämän tyyppinen talkoo- ja projektimuotoinen toiminta selvästi innostaa miehiä mukaan. Toiminnan myötä yhdistys sai myös uusia jäseniä.

Lisätietoa

Eija Kynkäänniemi, eija.kynkaanniemi@satasairaala.fi, p. 040 527 0616

Rauno Rajala, rgrajala@dnainternet.net, p. 040 596 5112

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut