Sydänystävällistä ruokaa – valmistetaan ja syödään yhdessä!
Ruokakurssilla valmistetaan yhdessä sydänterveellinen lounas. Lounaan yhteydessä tutustutaan Sydänmerkki-tuotteisiin ja keskustellaan sydänystävällisistä ruokavalinnoista.
Kesto:
Noin 2,5 tuntia sisältäen aloituksen, ruoanvalmistuksen, keskustelut ja loppusiivouksen.
Valmistelut:
- Tulosta ruokaohjeet – Tulostettavat ohjeet
- Hanki raaka-aineet, ruoanvalmistus- sekä ruokailuvälineet – Ostos- ja tarvikelista
- Laita kaikki valmiiksi esille ennen kurssin alkua.
Toteutus:
Osallistujat 6-8 henkilöä
Menu Sydänmerkki-ohjeilla
Ryhmä 1: Linssi-juureskeitto
Ryhmä 2: Peltileipä
Ryhmä 3: Broilerisalaatti
Ryhmä 2: Kaurainen mustikkahyve
Aikataulu Kokonaiskesto 2,5 tuntia
Tarvittaessa tutustumiskierros.
30 min. Aloitus. Käydään läpi ruokaohjeet ja aikataulu. Jakaudutaan 2-3 hengen ryhmiin. Yksi ryhmä vastaa yhdestä ruokalajista ja valmistaa sitä niin, että siitä riittää kaikille osallistujille. Ryhmiin voidaan jakautua osallistujien toiveiden ja kiinnostuksen mukaan.
1 h 15 min. Ruoanvalmistus.
30 min. Yhteinen ruokailu maistellen ja keskustellen.
15 min. Yhteinen loppusiivous.
Keskustelun aiheita ruokailun yhteydessä
- Osallistujalähtöistä, keskustellaan ensisijaisesti niistä aiheista, jotka osallistujia puhututtavat
- Sydänmerkki ja Sydänmerkki-tuotteet. Sydänmerkki-tuotteista voi myös ruoanvalmistuksen lomassa kerätä näyttelyn tutustuttavaksi.
- Linssit/Palkokasvit sekä muut kasviproteiinit ruoanvalmistuksessa.
- Kasvisruoka, kasvisten lisääminen ruokavalioon.
Kysymyksiä keskustelun tueksi
- Sydänmerkki-tuotteiden käyttö osallistujien omassa keittiössä?
- Ajatuksia ja kokemuksia ruoanvalmistuksesta?
- Olivatko ruokien raaka-aineet kaikki ennestään tuttuja?
- Ruokaohjeiden muokkaaminen ja soveltaminen omassa ruokavaliossa ja omien mieltymysten mukaan?