Hyppää sisältöön
Etusivu / Luottamustoimi / Sinustako uusi jäsen sydänyhdistyksen hallitukseen?

Sinustako uusi jäsen sydänyhdistyksen hallitukseen?

Onko sydänasiat lähellä sydäntäsi ja omaatko hyvät yhteistyötaidot? Sinulla on halu tehdä asioita joukkueena? Pidätkö toiminnan suunnittelussa, toteuttamisesta sekä kehittämisestä?

Tiina Vuorinen, järjestökoordinaattori
Julkaistu 8.2.2021

Hallitus on yhdistyksen kasvot ja toiminnan moottori. Jos koet, että omaat hyvät organisointitaidot, tykkäät toiminnan kehittämisestä ja olet tiimipelaaja, sinulle varmasti löytyisi paikka paikallisen sydänyhdistyksen joukkueesta eli hallituksesta.Valtaa yhdistyksessä käyttää jäsenten kokous eli yhdistyksen kokous, mutta toimeenpanosta ja hallinnon pyörittämisestä huolehtii hallitus.

Hyvä ja toimiva hallitus

Hyvässä hallituksessa on mukava toimia ja hommat hoituvat hyvässä hengessä yhteistyöllä ja se näkyy useasti ulospäin elinvoimaisena ja kehittyvänä yhdistyksenä. Hallituksessa on määritetty selkeästi tehtävät ja vastuut sekä toimitaan yhdessä yhtenä joukkueena.

Hallitus valvoo ja ohjaa järjestön toimintaa jäsenistön edun mukaisesti. Kaikesta toiminnasta ja toteutuneista talouden luvuista sekä tuloksista raportoidaan selkeästi jäsenistölle.

Toimivassa hallituksessa tehtävät ja vastuut ovat jaettu kunkin jäsenen kiinnostusten kohteiden ja osaamisen perusteella siten, että jokainen tuntee olevansa tärkeässä roolissa. Yhdistyksen hallituksessa pääset tarkastelemaan ja vaikuttamaan paikkakuntasi sydäntyöhön ja tärkeisiin asioihin. Tätä kautta pääset verkostoitumaan ja saat uusia ystäviä.

Hallituksessa olevien henkilöiden ajatuksia

”Ihanat, upeat ystävät. Saan toteuttaa omaa osaamistani ja omia vahvuuksiani paikkakunnan väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi yhdessä moniammatillisen ja toimivan hallituksen kanssa.”

”Mielihyvää ja uusia ystäviä. Oma terveys kohentuu kuntosalillla ja liikuntatapahtumissa etenki pyöräily on mieluista. Sydänyhdistyksen ydinsakki on ollut korvaamaton lohtu elämäni vaikeilla hetkillä.”

”Sosiaalista kanssakäymistä, jossa kuuntelemalla, läsnäololla ja omalla osaamisella on voinut auttaa toista ihmistä ilahtumaan. Se antaa jo paljon itsellekkin. Suosittelen tulemaan mukaan.”

Yhdistyslain mukaan

  • Yhdistyksellä on oltava hallitus, johon kuuluu vähintään kolme jäsentä
  • Hallituksen on hoidettava huolellisesti yhdistyksen asioita lain ja sääntöjen sekä yhdistyksen päätösten mukaan
  • Hallituksen on huolehdittava, että yhdistyksen kirjanpito ja varainhoito on luotettavalla tavalla järjestetty
  • Hallitus on yhdistyksen lakimääräinen edustaja

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi