Sydänyhdistyksen ruokavastaavan tehtävänkuva
Sydänyhdistyksen ruokavastaavana voi toimia ruokatoiminnan järjestelyistä kiinnostunut yhdistyksen jäsen.
Toiminnan periaatteet
Toiminnan sisältö ja viestit perustuvat Sydänliiton ravitsemussuosituksiin. Se lisää ymmärrystä terveellisestä syömisestä ja tukee sallivaa suhdetta syömiseen. Toiminta on mukavaa yhdessäoloa ruoan parissa.
Tehtävän tavoite
Ruokavastaava koordinoi oman sydänyhdistyksensä ruokatoimintaa ja edistää sen elinvoimaisuutta osana yhdistyksen toimintaa. Koordinointi voi olla muun muassa ideointia, suunnittelua, toiminnan toteuttamista ja tiedottamista.
Ruokavastaavan ydintehtävät
- huolehtii, että hänet merkitään Kilta-rekisteriin ruokavastaavaksi ja että hänen yhteystietonsa ovat ajan tasalla
- tutustuu Ruoka ja ravitsemus -osioon Yhdistyspalvelussa
- vie ruokatoimintaan liittyvät asiat sydänyhdistyksen hallitukseen
Muita mahdollisia tehtäviä ruokavastaavalle ja vapaaehtoisille
Ryhmät ja tapahtumat
- organisoi ravinto/Sydänmerkki-näyttelyitä
- pitää huolta, että yhdistyksen tilaisuuksissa on tarjolla terveellisiä vaihtoehtoja
- pitää huolta, että ympäristönäkökulma otetaan huomioon ruokatarjoiluissa
- välittää tietoa materiaalista ja toimintavinkeistä kurssien ja kerhojen vetäjille
Vaikuttamistoiminta
Yhteistyö
- tarjoaa yhteistyötä muille yhdistyksille tai toimijoille
Viestintä
- huolehtii liiton ravitsemusmateriaalista tiedottamisesta yhdistyksessä
- toimii piirin kanssa yhteistyössä
Toimijoiden tukeminen
- perehdyttää vapaaehtoisia
Sydänyhdistyksen hallitus
- nimeää ruokavastaavan ja huolehtii hänen perehdyttämisestään yhdistysasioihin
- huolehtii, että hallituksessa on yhteyshenkilö ruokavastaavalle (jos tämä ei ole hallituksen jäsen)
- tukee ruokavastaavaa tehtäviensä toteuttamisessa ja hänen jaksamistaan
Toimintaa tukevat
Sydänpiirissä:________________________________________________________________
(hallituksen yhteyshenkilö selvittää)
Sydänliitossa: Tuija Pusa, tuija.pusa@sydanliitto.fi, 040 535 8308 ja Mari Olli, mari.olli@sydanliitto.fi, 050 367 7233