Hyppää sisältöön
Kaikki Ruoka Tapahtumat

Kahvilat ja kanttiinit

Kahvilatoimintaa terveysasemilla, omissa toimitiloissaan sekä erityyppisissä tilaisuuksissa on sydänyhteisölle tyypillistä varainhankintaa. Sydänmerkillä varmistat terveellisemmän tarjonnan.

Julkaistu 31.3.2020
Päivitetty 15.4.2020

Terveellisyysnäkökulma toteutuu kahviloissa ja tilaisuuksien kahvituksissa yksinkertaisimmillaan kahvileipiin ja kahvimaitoon panostamalla. Kun tarjolla on ainakin jotain terveellisempää syötävää, viestimme järjestönä yhtenäisesti ruuan merkityksestä hyvinvoinnille.

Vinkkejä laadukkaaseen kahvilatarjontaan:

  • Jos tarjottavat leivotaan itse, Sydänmerkin ruokaohjeet takaavat terveellisemmät suolaiset ja makeat kahvileivät. Ruokaohjeissa käytetään kohtuudella rasvaa ja sokeria.
  • Jos käytössä ovat omat luottoreseptit, hyödynnä raaka-aineissa, esimerkiksi rasvoissa sekä maito– ja lihatuotteissa Sydänmerkin saaneita elintarvikkeita.
  • Katso myös vinkit terveellisempään leivontaan
  • Mikäli kahvileivät hankitaan valmiina, suosi viinereiden, munkkien ja voitaikinaleivonnaisten sijaan
    • tavallista pullaa
    • pullapohjaisia marja- ja hedelmäpiirakoita ja muita hiivataikinaleivonnaisia
    • sokerikakkupohjaisia piirakoita ja kääretorttuja
  • varaa kahvin ja teen valkaisijaksi rasvatonta tai kevytmaitoa kerman sijaan tai rinnalle. Kokeile rohkeasti myös kasvipohjaisia juomia, esimerkiksi kaurajuomaa.

Jos tarjolla on ruokaisampaa syötävää, toteutus onnistuu terveellisemmin Sydänmerkin avulla. Hyödynnä:

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut