Hyppää sisältöön
Kaikki Metrin päässä kaverista Ruoka Tapahtumat

Parhaat talkoo- ja retkieväät

Kun retkieväisiin kaipaa vaihtoehtoja, kokeile täyteläisiä keittoja ja herkullisia salaatteja. Nokipannukahvien kanssa maistuu lämpimäiset vaikkapa tikkupullan muodossa.

Mari Olli
Julkaistu 27.3.2020
Päivitetty 14.8.2020

Eväshetki on yhdistysretken kohokohtia. Makkara on retkiruokien klassikko: vaivatonta, edullista ja maistuu monille.  Samalla ainainen makkaranpaisto voi myös kyllästyttää, eikä se ole terveysnäkökulmastakaan huippusyötävää. Pienellä vaivalla syntyy oivallisia vaihtoehtoja.

Kasviskeitto sopii kaikkiin ruokavalioihin

  • Keitot tykötarpeineen ovat mitä parhainta retki- ja talkooruokaa. Keittoruuan voi valmistaa kotona etukäteen ja kuljettaa termoskannuissa lämpimänä luonnon ääreen.
  • Termoskannujen puuttuessa, keiton lämmitys trangialla tai kattilassa retkipaikalla on yksinkertaista.
  • Sileärakenteiset sosekeitot ovat eväsruokana kätevimpiä: jokainen ruokailija saa tasalaatuisen annoksen eivätkä sattumat eivät jää termoskannun seiniin kiinni.
  • Kasvissosekeitot ovat edullisia ja eri ruokavalioiden huomiointi on  helppoa niiden avulla – oli joukossa sitten allergisia, gluteiinia välttäviä tai vegaaneja.
  • Kasviskeitot sydämen ohella viisaita valintoja myös ympäristölle. Niissä saa mm. kätevästi hyödynnettyä parhaat päivänsä nähneet kasvikset, mitkä muuten saattaisivat mennä kompostiin.

Herkullisia kasviskeittoja

Parhaat piirakat, vuokaruoat ja salaatit

Ruokaisia ja vaivattomia talkootarjottavia ovat myös erilaiset vuokaruoat. Etenkin kiusaukset saa uuniin vartin kokkauksella. Jos lämpimän ruuan tarjoaminen on hankalaa, maukkaita vaihtoehtoja löytyy ruokaisten salaattien ja piirakoiden joukosta.

Kyytipojaksi ja kahvin kanssa

Katso lisää ruokaohjeita

Vinkit makkaranpaistoon

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut