Hyppää sisältöön
Kaikki Ruoka Tapahtumat

Myyjäisherkut

Myyjäiset ja arpajaiset ovat monelle yhdistykselle suosittuja varainhankinnan muotoja. Sydänmerkin herkullisilla ruokaohjeilla valmistat tarjottavat helposti ja astetta terveellisemmin.

Mari Olli
Julkaistu 31.3.2020
Päivitetty 14.4.2020

Kun valmistat myyjäistuotteet Sydänmerkin ruokaohjeita hyödyntäen, viet viestiä herkullisista ja astetta terveellisemmistä syömisistä tehokkaasti eteenpäin.

Vinkkejä myyjäistarjonnan toteuttamiseen

  • Suosituimmat myyjäisleivonnaiset ovat klassikkoja, kuten mokkapaloja ja kuivakakkuja.
  • Myös sellaiset syömiset, mitä ei tule helposti leivottua kotikeittiössä, tekevät kauppansa. Herkullinen sinappi on etenkin joulun aikaan takuuvarma hitti!
  • Pakkaa tuotteet houkuttelevasti esimerkiksi paistopussiin tai kauniiseen rasiaan.
  • Kerro etiketissä selkeästi myytävän tuotteen nimi, valmistuspäivämäärä sekä listaus raaka-aineista. Raaka-ainetiedot (ns. tuoteseloste) ovat erityisen tärkeitä erityisruokavaliota noudattaville. Leivonnaiset on varminta valmistaa laktoosittomina.
  • Valitse myytäväksi tuotteita, jotka eivät vaadi kylmäsäilytystä ja jotka kestävät tuoreentuntuisena, vaikka valmistuksesta olisi päivä tai pari. Pikkuleivät ja kuivakakut esimerkiksi eivät pahastu useidenkaan päivien säilytyksestä. Kermakakut ja vastaavat herkät herkut kannattaa siis unohtaa ellei kylmäketjua pysty varmistamaan.
  • Muistathan myös hyvän käsihygienian tuotteiden valmistuksessa ja myynnissä.

Suosittuja myyjäistarjottavia

Lisää ruokaohjeita

 

Vinkkejä terveellisempään leivontaan

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut