Hyppää sisältöön
Kaikki Lapset/perheet Ruoka Ryhmät ja kerhot Tapahtumat

Satokauden kasvisnäyttely

Satokauden kasvisnäyttelyssä osallistujat pääsevät tutustumaan satokauden kasviksiin näyttelyn muodossa. Halutessasi voi lisätä näyttelyyn kilpailuelementin.

Julkaistu 27.5.2021
Päivitetty 25.8.2021

Kasvisnäyttelyssä on esillä erilaisia satokauden kasviksia esittelykorttien kera. Korttien tarkoituksena on kertoa osallistujille mm. kasviksen mausta, käyttötarkoituksista sekä antaa  vinkkejä käsittelyyn. Näyttelyn avulla eri satokausien kasvikset tulevat osallistujille tutummiksi ja samalla edullisempien ja ympäristöystävällisempien valintojen tekeminen helpottuu. Näyttelyn voi pitää myös kilpailumuotoisena, jolloin osallistujat voivat arvuutella kasvisten nimiä esittelykorttien vinkkien avulla.

Kesto

Koko tapahtuman ajan

Valmistelut

 1. Valitse näyttelyiden kasvikset hetken satokauden mukaan. Vinkkejä eri satokauden kasviksiin löydät satokausi.fi tai ohessa olevasta valmiista listasta. Kasvisten valinnassa on hyvä ottaa huomioon hinta ja saatavuus pienemmistä kaupoista.
 2. Valmistele kasviksien esittelykortit. Kirjoita toiselle puolelle kasviksen nimi, toisella puolella voit kuvata vaikkapa kasviksen makua, käyttötarkoitusta, kasvatusta sekä mainita huomioitavia asioita kasviksen käytöstä ja käsittelystä. Ideoita esittelykortteihin on listattu ohessa olevaan listaan. Kortteja voi halutessaan myös koristella näyttävän näköisiksi.
 3. Hanki valitut kasvikset valmiiksi. Tämä kannattaa jättää mahdollisimman lähelle itse tapahtumaa, jotta kasvikset säilyvät hyvinä näyttelyyn asti.
 4. Pakkaa kasvikset ja esittelykortit mukaan näyttelyyn.

Toteutus

 1. Asettele kasvikset ja niiden esittelykortit pöydälle haluamaasi järjestykseen.
 2. Kehota osallistujia tarkastelemaan etenkin vieraampia kasviksia ja tutustumaan kasviksien esittelykortteihin.
 3. Jos haluat näyttelyyn kilpailuelementin, laita näkyville kasviksen kuvailupuoli ja pidä nimi piilossa.  Kilpailusta tulee kiinnostavampi, kun näyttelyyn valitsee mahdollisuuksien mukaan vieraampia kasviksia, hedelmiä ja marjoja.

Tarvittavat välineet

 • valmisteluihin: paperikortteja, kynä
 • satokauden kasviksia
 • pöytä
 • pöytäliina

 

Vinkki

Jos haluat näyttelyyn mukaan kasvisten maistelua, katso toteutusvinkit Kasvisten maisteluvisasta. Idea kilpailusta on saatu Tampereen Sydänyhdistykseltä.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut