Hyppää sisältöön
Kaikki Lapset/perheet Ruoka Ryhmät ja kerhot Tapahtumat

Satokauden kasvisnäyttely

Satokauden kasvisnäyttelyssä osallistujat pääsevät tutustumaan satokauden kasviksiin näyttelyn muodossa.

Kasvisnäyttelyssä on esillä erilaisia satokauden kasviksia esittelylappujen kera. Esittelylappujen tarkoituksena on kertoa osallistujille kasviksen mausta, käyttötarkoituksista ja mahdollisista huomioitavista asioista ennen käyttöä sekä vinkkejä, miten kasvista voi käsitellä. Näyttelyn avulla eri satokausien kasvikset tulevat osallistujille tutummiksi ja samalla edullisempien ja ympäristöystävällisempien valintojen tekeminen helpottuu.

Kesto

Koko tapahtuman ajan

Valmistelut

  1. Valitse näyttelyiden kasvikset hetken satokauden mukaan. Vinkkejä eri satokauden kasviksiin löydät satokausi.fi tai ohessa olevasta valmiista listasta. Kasvisten valinnassa on hyvä ottaa huomioon hinta ja saatavuus pienemmistä kaupoista.
  2. Hanki valitut kasvikset valmiiksi. Tämä kannattaa jättää mahdollisimman lähelle itse tapahtumaa, jotta kasvikset säilyvät hyvinä näyttelyyn asti.
  3. Valmistele kasviksien esittelykortit. Kortteihin voi kuvailla kasviksen makua, käyttötarkoitusta sekä mainita huomioitavia asioita kasviksen käytöstä tai kertoa vinkkejä siitä, miten kasvista tulisi käsitellä. Ideoita esittelykortteihin on listattu ohessa olevaan listaan. Kortteja voi halutessaan myös koristella näyttävän näköisiksi.
  4. Pakkaa kasvikset ja esittelykortit mukaan näyttelyyn.

Toteutus

  1. Asettele kasvikset ja niiden esittelykortit pöydälle haluamaasi järjestykseen.
  2. Kehota osallistujia tarkastelemaan etenkin vieraampia kasviksia ja tutustumaan kasviksien esittelykortteihin.

Tarvittavat välineet

  • valmisteluihin: paperikortteja, kynä
  • satokauden kasviksia
  • pöytä
  • pöytäliina

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset