Flytta dig till innehållet
Hem / Hälsa och livstil / Förnyade Sydän är nostalgi och nutid

Förnyade Sydän är nostalgi och nutid

Vad får 20-talet dig att tänka på? Kvinnor i fransklänningar, pannband och långa pärlhalsband eller män i kostymer med väst och hattar med brätten. Kanske också du redan varit på biografen och njutit av nostalgin i två våningar i Downton Abbeys England? Själv kommer jag fortfarande att tänka på den gångna världen. Fastän vi just tagit steget in i 20-talet!

Marja Kytömäki
Publicerat 30.1.2020

Moderiktningarna kommer och går. När man har levt tillräckligt länge märker man, att det i moderniseringarna alltid ingår något lånat, kanske också något blått, men i varje fall ganska mycket sådant, som är bekant från tidigare. Det märker vi, som redan hunnit gå igenom flera moderiktningar, på dagens klädmode som känns lite ålderdomligt. Men också på den här förnyade Sydän-tidningen som du nu håller i din hand.

Det, som för äldre generationer är ett redan så utslitet 70-tal, är för de yngre, med små vintagekryddor, fräscht och nytt. Och det, som nu verkar nytt och konstigt, kanske också opassande, blir på ett tag bekant och vanligt. Så gick det också för minikjolen en gång i tiden.

Den här gången ruskade vi om tidningen Sydän lite grundligare. I våras frågade vi efter era åsikter av er läsare och under hela hösten funderade vi som gör tidningen på nya synvinklar. Fastän vi nu närmar oss frågor från nya perspektiv, tänker vi också mera än tidigare också på dig, läsare. Vi går bredvid, uppmuntrar och ger vinkar som underlättar vardagen, men vi frågar också efter hur du har det. Förhoppningsvis lyckas vi också locka med helt nya människor till läsare av tidningen Sydän och medlemmar i Hjärtförbundet och dessutom bättre än tidigare betjäna de förvärvsarbetande medlemmarna, som inte har möjlighet att delta i föreningarnas verksamhet dagtid.

”Om man genast måste veta, hur ett projekt ska se ut som färdigt, blir det till ingenting. En okänd faktor finns alltid med på det kreativa området, sa i höstas designern och konstpedagogen Laura Isoniemi, då jag intervjuade henne för en webbartikel. Det samma gäller i all skapande verksamhet. Läs med öppet sinne den förnyade tidningen Sydän du håller i din hand och ge respons. Utvecklingsarbetet fortsätter.

Läs mer: Kuvioleikki auttaa luovimaan elämän merellä

Lue seuraavaksi

Information
Stöd
Donera
Bli medlem