Flytta dig till innehållet

fi

sv

Monga orsaker till att fira

Hjärtförbundet har i år firat sitt 60-årsjubileum genom att samlas till gemensamma feststunder, men framför allt genom aktiv verksamhet både i de egna föreningarna och i samarbetet med andra organisationer. Till exempel har verksamheten med stöd av andra i samma situation nu utvecklats och skolningar har anordnats som samarbete med Ett liv.

Marja Kytömäki
Julkaistu 25.11.2015
Uppdaterad 28.5.2018

På jubileumskryssningen Underhållning och hälsa, som inledde Hjärtåret, trivdes vi så bra att folk redan på båten frågade, när vi ska ses igen. I den här tidningen finns faktiskt anvisningar för anmälning till följande kryssning.

Dokumentärfilmen Våra hjärtans historia, som gjorts till jubileumsårets ära, har setts på biografer, tv och på hjärtgemenskapens egna evenemang redan av 60 000 människor. Samtidigt har vi fått möjlighet till många varma möten såväl med gamla bekanta som med helt nya hjärtvänner. Våra hjärtans historia hör helt berättigat till årets mest betydelsefulla dokumentärfilmer. Filmen distribueras också till varje förening, för att föreningarna i fortsättningen ska kunna visa den på sina egna tillfällen.

Paketerandet av hjärtorganisationernas traditionella hälsomätningsverksamhet till Hälsans 3-kamp var lyckat enligt både mätarna och de personer som fick sina värden mätta. Verksamheten som är både pålitlig och av hög kvalitet fick en lockande och motiverande form. Nyligen mättes bl.a. tågpassagerares blodtryck på ett jippo i anslutning till hälsotalkot Ett liv. Att känna till sitt blodtryck och förstå dess betydelse som riskfaktor för bl.a. störningar i hjärncirkulationen har under de senaste åren hamnat i skymundan. Därför fäster vi under nästa år speciell uppmärksamhet på den saken också här i tidningen Sydän.

Tuija Brax, som under vårvintern inledde sitt arbete som Hjärtförbundets generalsekreterare, har hunnit bekanta sig med hjärtfolket på många orter i olika delar av landet och fått en god uppfattning om vår verksamhets omfattning och mångsidighet. Förbundets styrelse har redan inlett förberedelsen av strategiarbetet, men den egentliga uppstakningen av den kommande verksamheten hör till den nya styrelsens uppgift och påbörjas, då Paula Risikko i början av nästa år påbörjar sin uppgift som Hjärtförbundets ordförande.

På höstmötet lovade både Tuija Brax och Paula Risikko att med öppna öron lyssna på medlemskåren. Tuija lovade, att vi under nästa år kommer att få svara på så många olika förfrågningar att vi antagligen kommer att tröttna på dem, men hoppades att vi ändå orkar svara, eftersom det är det enda sättet att få reda på medlemskårens önskningar.

Nu är det tid att andas ut, njuta av god mat, kultur- och naturupplevelser och gemenskapen med våra närmaste. En avslappnad jultid och ett inspirerande år 2016, hjärtvänner!

Lue seuraavaksi

Sökning

Hittades 0 resultat