Flytta dig till innehållet
Hem / Hälsa och livstil / Nostalgi och nutid i tidningen Sydän

Nostalgi och nutid i tidningen Sydän

I moderniseringarna ingår det alltid ganska mycket sådant, som är bekant från tidigare. Läs med öppet sinne den förnyade tidningen Sydän och ge respons. Utvecklingsarbetet fortsätter.  

Vad får 20-talet dig att tänka på? Kvinnor i fransklänningar, pannband och långa pärlhalsband eller män i kostymer med väst och hattar med brätten. Kanske också du redan varit på biografen och njutit av nostalgin i två våningar i Downton Abbeys England? Själv kommer jag fortfarande att tänka på den gångna världen. Fastän vi just tagit steget in i 20-talet! Också den förnyade tidningen Sydän.

Moderiktningarna kommer och går. När man har levt tillräckligt länge märker man, att det i moderniseringarna alltid ingår något lånat, kanske också något blått, men i varje fall ganska mycket sådant, som är bekant från tidigare. Det märker vi, som redan hunnit gå igenom flera moderiktningar, på dagens klädmode som känns lite ålderdomligt, men också på den här förnyade Sydän-tidningen.

Det, som för äldre generationer är ett redan så utslitet 70-tal, är för de yngre, med små vintagekryddor, fräscht och nytt. Och det, som nu verkar nytt och konstigt, kanske också opassande, blir på ett tag bekant och vanligt. Så gick det också för minikjolen en gång i tiden.

Vi tänker mera på dig

Den här gången ruskade vi om tidningen Sydän lite grundligare. I våras frågade vi efter era åsikter av er läsare och under hela hösten funderade vi som gör tidningen på nya synvinklar. Fastän vi nu närmar oss frågor från nya perspektiv, tänker vi också mera än tidigare också på dig, läsare.

Vi går bredvid, uppmuntrar och ger vinkar som underlättar vardagen, men vi frågar också efter hur du har det. Förhoppningsvis lyckas vi också locka med helt nya människor till läsare av tidningen Sydän och medlemmar i Hjärtförbundet och dessutom bättre än tidigare betjäna de förvärvsarbetande medlemmarna, som inte har möjlighet att delta i föreningarnas verksamhet dagtid.

”Om man genast måste veta, hur ett projekt ska se ut som färdigt, blir det till ingenting. En okänd faktor finns alltid med på det kreativa området”, sa i höstas designern och konstpedagogen Laura Isoniemi, då jag intervjuade henne för artikeln Kuvioleikki auttaa luovimaan elämän merellä.

Det samma gäller i all skapande verksamhet. Läs med öppet sinne den förnyade tidningen Sydän och ge respons (linkki). Utvecklingsarbetet fortsätter.

 

Lue seuraavaksi