Hyppää sisältöön
Etusivu / Toiveita toiminnasta − jäsenkyselyn tulokset

Tampereen Sydänyhdistyksen jäsenkysely järjestettiin elo-syyskuussa 2022. Kysely suunnattiin jäsenille ja heidän läheisilleen. Tavoitteena oli kartoittaa tarpeita ja toiveita muun muassa siitä, millaiseen toimintaan jäsenet haluaisivat tulevaisuudessa osallistua. Kysely oli avoinna kolme viikkoa ja vastaajia oli 151. Kerätty tieto on tärkeää: Vastauksia hyödynnetään toiminnan kehittämisessä ja vuoden 2023 toimintasuunnitelman laadinnassa. Kiitos siis osallistujille!

Kaikista vastaajista 98 % oli yhdistyksen jäseniä ja 67 % naisia. Vastaajista 88 % oli tamperelaisia, 3 % valkeakoskilaisia ja muualla asui 9 %. Pääosa vastanneista oli iältään 60–79-vuotiaita. Kaksi Sydänyhdistyksen kerhoista vastasi kyselyyn yhteisesti kerhotapaamisen aikana. Näissä kerhoissa oli yhteensä 45 vastaajaa ja heidän vastauksensa otetaan huomioon tulosten tarkastelussa.

Kyselyn tuloksista tehdyt kuvat voit katsoa täältä! 

 

KULTTUURIA, LIIKUNTAA JA LUENTOJA

Vastaajia kiinnostivat erityisesti kulttuuri- ja liikuntatoiminta, asiantuntijaluennot verkossa ja kasvotusten sekä hyvinvointikurssit. Nämä nousivat kärkiviisikkoon, kun vastaajat valitsivat, millaiseen toimintaa he haluaisivat osallistua. Vastaajien oli mahdollista myös nimetä itse toimintaa vaihtoehtojen lisäksi: Esiin nostettiin muun muassa käsityökerho, askartelukurssit, ensiapukurssi, retki ruokapaikkaan, penkkiurheilutapahtumat, kylpylälomat sekä musiikki ja tanssi.

Liikuntamuodoista jäseniä ja heidän läheisiään kiinnostivat etenkin kävely tai sauvakävely, vesijumppa, kuntosaliharjoittelu, luontoliikunta ja venyttely. Nämä pääsivät kärkisijoille TOP 10 -taulukossa.

KASVISRUOKAA YLITSE MUIDEN

Jäsenten toivottiin ideoivan ruokaan ja ravitsemukseen liittyvää toimintaa tai kertovan, mitkä ruokaan liittyvät aiheet tai asiat heitä kiinnostavat. Vastauksissa toistuivat kasvisruokateema tai kasvisruokakurssit, painonhallinta sekä terveellinen, sydänystävällinen tai sydänpotilaalle sopiva ruoka. Useat jäsenet korostivat myös ruoan helppoa ja nopeaa valmistamista ja sen sopimista arkeen. Lisäksi toivottiin ruokakurssitoiminnassa otettavan huomioon sekä pääruoat mutta myös jälkiruoat ja herkut.

Asiantuntijaluentoja toivottiin useista eri aiheista. Sydänterveyden edistämisen keinoista esiin nostettiin ruokaan ja ravitsemukseen liittyvät asiat. Sydänsairauksista nousivat esiin etenkin eteisvärinä ja yleisesti rytmihäiriöt, sepelvaltimotauti ja läppäviat. Myös sydämen vajaatoiminnasta toivottiin luentoa. Vastauksissa toistuivat myös lääkkeet ja lääkehoito esimerkiksi sepelvaltimotautiin ja verenpainetautiin liittyen.

JÄSENVIESTINTÄ

Koska viestintä on tärkeä osa yhdistyksen toimintaa, jäsenistöltä kysyttiin, millä tavoin he haluavat saada tietoa toiminnasta. Kaksi viestintäkanavaa nousi ylitse muiden: 88 % vastaajista haluaa tietoa sähköpostitse jäsenviesteillä ja 61 % toivoo tietoa yhdistyksen verkkosivujen kautta (sydan.fi/tampere). Tekstiviesteillä tietoa Toiminnasta haluaa 18 %. Tietoa toivottiin myös Aamulehden Menot-palstalla (18 %) ja Facebookin kautta (13 %).

JÄSENEDUT JA PALAUTE

Tampereen Sydänyhdistyksen jäsenten käytössä ovat kaikki Sydänliiton jäsenedut ja paikalliset, yhdistyksen tarjoamat jäsenedut. Valtakunnallisista eduista vastaa Sydänliitto. Yhdistys järjestää esimerkiksi toimintaa vain jäsenille ja heidän läheisilleen ja tarjoaa osan toiminnasta edullisempaan hintaa jäsenille. Paikallisten jäsenetujen riittävyys jakoi vastaajien mielipiteitä: 45 % oli sitä mieltä, että jäsenetuja on riittävästi ja 42 % kertoi jäsenetuja olevan liian vähän. Vastaajat myös kommentoivat jäsenetuja: Esille tuotiin, että jäsenetuja ei tunneta tai niistä ei ole tietoa. Tai jos asuu toisella paikkakunnalla, niitä ei voi käyttää. Myös omaa aktiivisuutta korostettiin.

Vuonna 2022 uutena jäsenetuna käynnistettiin Sydänneuvola-toiminta eli terveydenhoitajan vastaanotto ajanvarauksella. Sydänneuvolassa jäsenet saavat yksilöllistä elintapaohjausta ja halutessaan pieniä mittauksia. Jäseniltä kysyttiin, onko Sydänneuvola-toiminta heille jo tuttua ja mitä mieltä he siitä ovat. Vastaajista 43 % kuuli asiasta kyselyn yhteydessä ensimmäisen kerran ja 33 % harkitsee käyttääkö tätä etua.

Vapaata palautetta tai toimintaideoita kirjoitti 42 vastaajaa ja 115 vastaajaa osallistui lahjakorttien arvontaan. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti – onnea!

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot