Hyppää sisältöön
Etusivu / Vuosi 2022 – uudet kujeet ja vähän vanhojakin

Alkanut vuosi 2022 tuo mukanaan monenmoista uutta – myös uusia jäseniä.

Valkeakosken Sydänyhdistys yhdistyi Tampereen Sydänyhdistykseen vuoden 2022 alusta. Tervetuloa siis uudet jäsenet Valkeakoskelta! Yhdistyminen näkyy tulevaisuudessa siten, että Tampereen Sydänyhdistyksen toiminta ulottuu myös Valkeakosken alueelle. Yhdistymisestä huolimatta yhdistyksen nimi ei muutu. Muodostamme kaikki yhdessä Tampereen Sydänyhdistyksen, jonka sääntöihin kirjattu toiminta-alue on Tampereen seutu ja kotipaikka on Tampere.

Yhdistyminen edellytti Valkeakoskella paikallisyhdistyksen purkautumista ja syyskokouksessa tehtyä yhdistymispäätöstä. Eivätkä nämä päätökset ole aina helppoja – mukana ovat yhdistyksen historia, arvokkaat muistot, yhteiset hetket ja paljon vapaaehtoisvoimin tehtyä työtä. Päätösten taustalla oli kuitenkin tarve ja toive sydänyhdistystoiminnan jatkumisesta Valkeakoskella. Suunnittelemme tulevaa toimintaa yhdessä vapaaehtoisten toimijoiden kanssa, tarpeet ja toiveet huomioiden.

Uudistuminen ei jää tähän. Saamme toisen kokoaikaisen työntekijän, kun Maija Sankari jatkaa suunnittelijan tehtäväänsä sataprosenttisella työpanoksella vuoden alusta. Maija on koulutukseltaan terveydenhoitaja ja kehittänyt ammattiosaamistaan ylemmällä ammattikorkeakoulututkinnolla. Yhdistys pystyy nyt vahvemmin tekemään näkyvää sydänterveyden edistämistyötä ja olemaan myös jäsenten tavoitettavissa eri alueilla kuten Tampereen kaupungin palvelukioskeilla ja hyvinvointikeskuksissa. Testaamme myös uutta ohjaustoimintaa: jäsenet ovat kevään aikana tervetulleita terveydenhoitajan ohjaukseen ajanvarauksella, maksutta. Jäsenenä voit kysyä vaikkapa kolesteroliarvojesi alentamisesta tai tulla mittauttamaan verenpaineesi. Tai ehkäpä haluat vinkkejä pulssin ja rytmin seurantaan? Ohjausta ja neuvontaa saa yhdistyksen toimistolla, puhelimitse tai verkkosovelluksella kuten Jitsi Meetilla tai Teamsilla.

Mennyt vuosi on vielä tuoreena mielessä. Uskallan väittää, että vuosi 2021 oli raskas, mutta monella tapaa antoisa. Yhdistys muutti pikaisella aikataululla uusiin toimitiloihin, kokouksia pidettiin etäyhteydellä tai ns. hybridinä, kokeilimme uusia liikuntalajeja jäsenten kanssa ja teimme sydäntyötä Tampereen kaupungin palvelukioskeilla, yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Teimme yleisöluennoista toimivia luentoja myös verkossa yhdessä Tampereen seudun työväenopiston kanssa. Tässä oli muutama esimerkki, jotka ovat edellyttäneet ideointia ja uudistumiskykyä.

Ja lopuksi kiitos. Koronarajoitukset ja -suositukset ovat vaatineet yhdistystoiminnalta jo kohta kahden vuoden ajan jatkuvaa joustoa ja uudelleen ajattelua. ”Hälytystilassa” oleminen tarkoittaa käytännössä suunniteltuja ja sovittuja asioita, jotka joudutaan perumaan, siirtämään, jälleen päättämään ja järjestämään uudelleen. Olemme toki jakaneet tämän keikkuvan veneemme kaikkien kanssa, kaikkien toimijoiden, yhdistyskumppaneiden, vapaaehtoisten ja kaikkien teidän kanssanne, joiden vuoksi yhdistys on olemassa. Kiitos jäsenet ja kaikki toiminnassa mukana olleet vuodesta 2021!

Mennään uuteen vuoteen jälleen rohkeudella ja uusia ideoita kokeillen.

 

Ihania talvihetkiä toivottaen,

Medeia Häkkilä, Tampereen Sydänyhdistyksen toiminnanjohtaja

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot