Joulu on monelle makujen juhla. Monen mielestä jouluna pitää saada ainakin lanttulaatikkoa, toisen mielestä perunalaatikkoa ja kolmannen mielestä kalaruoat ovat parhaita. Ja tätä samaa rataa ruokalajien huutelu jatkuu, kunnes kaikki jouluruoat on jo lueteltu.
Jouluruokia voi myös nauttia jo pitkin ennen joulua. Kyllä varmasti porkkanalaatikko maistuisi arkipäivänäkin. Jouluna voisi laittaa sitten tarjolle vain parhaat maut. Tosin, valinta on varmasti vaikea! Ja on enemmän kuin todennäköistä, että jouluna pöydät notkuvat jälleen kaikista jouluruuista, täytyyhän jokaisen makunystyröitä kunnioittaa. Monelle omien läheisten tai suvun reseptit ovat ensisijalla. Suosittelemme myös tutustumaan joulun aikaan Sydänmerkin resepteihin. Reseptit ovat herkullisia ja tarjoavat uutta twistiä joulupöytään, jos niin haluaa. Reseptien bonuksena on, että terveellisyys on mietitty valmiiksi puolestasi.
Jouluisia askarteluja
Järjestämme joulukranssipajan jäsenillemme kahdeksantena päivänä joulukuuta. Sidomme havuista kranssin, jonka voi laittaa oveen tai vaikkapa pöydälle kynttilän kera tuomaan joulun tunnelmaa. Kuvan kranssi on tehty materiaaleista, joita käytetään tulevassa pajassamme. Joulukranssipajallamme on vielä tilaa, vielä ehdit ilmoittautua mukaan.
Viime jouluna koronatilanne piti ihmiset erossa toisistaan ja suunnittelemamme origamisydämien askartelupaja ei toteutunutkaan. Jouluisen origamisydämen askartelu siirtyi verkkoon videon muotoon. Kokeile sydämen taittelua, se on helppoa. Origamisydämiä voi kiinnittää joulukorttiin tai vaikkapa joulukranssiin tai joulukuuseen.
Lopuksi vielä reseptivinkki joulupöytään
Maijan vinkki: ”Tein viime jouluna joulupöytäämme juuresterriiniä, jonka reseptin löysin Kaikkea hyvää -ruokakirjasta. Resepti löytyy myös Sydänmerkki-sivustolta. Juuresterriini oli todella herkullista ja sitä teen taatusti tänäkin vuonna joulupöytäämme.”
Lisää joulun herkullisia makuja
Iloista joulun aikaa toivottaen, Tampereen Sydänyhdistys
Kuva: Tampereen Sydänyhdistys