Hyppää sisältöön
Kaikki Liikunta Ryhmät ja kerhot

Hyvinvointia luonnossa -tehtävärastit

Hyvinvointi lisääntyy luonnossa liikkuen.

Merike Kujanen
Julkaistu 6.11.2020

Kesto

Riippuu valittujen tehtävärastien määrästä ja radan pituudesta. Rastit sisältävät infolaatikon ja yhden harjoitteen, tehtävien tekoon menee aikaa noin 5-10 minuuttia.

Valmistelut

Hyvinvointia luonnossa -tehtävärastit tulee tulostaa. Ennen tulostusta rastit tulee ladata ja tallentaa omalle koneelle. Omasta Sydänpiiristä voi tarvittaessa kysyä apua tulostamiseen sekä rastikorttien laminointiin.
Rastipolun voi pystyttää yhden päivän tapahtuman ajaksi tai pidemmäksi aikaa muutamista päivistä kuukausiin. Sopiva paikka rastipolun pystytykseen voi olla esimerkiksi joen rannassa, kuntopolun ympärillä, metsäpolulla tai puistossa.
Maanomistajan lupa rastipolun pystyttämiseen tulee varmistaa. Omasta kunnasta voi kysyä lupaa ja neuvoa, erityisesti jos rastit halutaan pystyttää pidemmäksi aikaa valitulle alueelle.

Toteutus

Ota käyttöösi hyvinvointia luonnossa -tehtävärastit! Rastit aktivoivat ihmisiä liikkumaan luonnossa sekä kiinnittämään huomioita omaan hyvinvointiinsa. Jokaisella rastilla on pieni infolaatikko ja harjoite, jonka avulla saa palan luonnon hyvinvointivaikutuksista. Rastirata koostuu kahdeksasta A4-kokoisesta tehtävärastista sekä lähdöstä ja maalista. Rasteista voi valita sopivan määrään yhdistyksen käyttötarkoitukseen.
Rastikortit voi kiinnittää puiden ympärille, aitaan tai penkkiin. Vaihtoehtoisesti nitojalla voi rastit kiinnittää myös erillisiin puutolppiin tai puisiin lamppupylväisiin.

Materiaalit ja välineet

Laminoidut rastikortit. Laminointiin voi pyytää apua omasta Sydänpiiristä.
Narua tai nippusiteitä rastien kiinnytykseen.
Rei’itin, jolla voi tehdä reiät rastikorttien ylä- ja alareunaan kiinnitystä varten.

Vinkit

Rastirata kannattaa pystyttää paikkaan, jonne ihmiset pääsevät helposti niitä käyttämään. Rastien avulla voi samalla voimme mainostaa yhdistyksemme toimintaa ja innostaa ihmisiä liittymään mukaan.
Nuolia voi tulostaa ja laminoida sekä kiinnittää matkan varrelle osoittamaan reitin suuntaa.
Tehtävärastien maalipisteeseen voi laittaa postilaatikon, jonka sisällä on vihko, mihin merkata rastiradan kävijätietoja. Radan kiertäneiden kesken voi suorittaa arvonnan. Arvontaan voi osallistua kirjaamalla vihkoon yhteystiedot tai lähettämällä yhteystiedot esimerkiksi yhdistyksen sähköpostiosoitteeseen.
Rasteja kannattaa mainostaa paikallisesti esimerkiksi yhteistyössä oman Sydänpiirin kanssa.

Lisätietoja

Varsinais-Suomen Sydänpiiristä p. 02 2790221, varsinais-suomi@sydan.fi

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut