Flytta dig till innehållet

fi

sv

Hem / Hälsa och livstil / Aaro Järvelä: Verksamheten är så bra som sitt innehåll

Aaro Järvelä: Verksamheten är så bra som sitt innehåll

Helsingin sydänpiiri och Uudenmaan sydänpiiri sammanslogs i början av år 2016 till Etelä-Suomen sydänpiiri. Verksamhetschef Aaro Järvelä, som gått igenom den här sammanslagningen, delade i slutet av året med sig av sina organisationserfarenheter åt Hjärtförbundets folk, innan han i början av detta år avgår med pension.

Eeva-Riitta Piispanen
Julkaistu 1.2.2017
Uppdaterad 22.10.2019
Aaro Järvelä. Kuva Cecilia Bergström

Aaros organisationskunnande är till sin mängd och sitt djup omätbart. Hans visa, känsloväckande och humoristiska berättelser om arbetet i idrottsorganisationer och hjärtorganisationen väckte både livlig diskussion och stum beundran bland åhörarna. Som åhörare fick vi samlat några tysta kunskapskorn såväl om ledandet av frivilligverksamhet som om skapandet av nätverk. Då man lyssnar på Aaro förstår man, att det skulle finnas hur mycket material som helst.

– Det är bra med erfarenhet, men inte för att bevara det gamla utan för att skapa något nytt, sade Aaro Järvelä. Med erfarenhetens röst tillade han också, att ingen verksamhet är bättre än sitt innehåll. Det kan man ju inte bestrida.

Lue seuraavaksi