Flytta dig till innehållet
Hem / Hälsa och livstil / Anna-Mari Hekkala är Hjärtförbundets nya överläkare

Anna-Mari Hekkala är Hjärtförbundets nya överläkare

Specialläkare i inremedicin och kardiologi, Anna-Mari Hekkala, är ny överläkare i Hjärtförbundet från och med 2.1.2017.

Eeva-Riitta Piispanen, Tapani Romppainen
Publicerat 2.2.2017
Uppdaterad 22.10.2019

Till hjärtsamfundet kommer Anna-Mari Hekkala från Helsingfors stads Haartmans joursjukhus, där hon har arbetat i åtta år. Förutom de mångsidiga uppgifterna som specialläkare har Hekkala skolat personal som specialiserar sig på hjärtvård inom Helsingfors stads hälsovård.

Anna-Mari Hekkala för gärna fram sina släktrötter i Kuusamo. Efter att hon blivit student från gymnasiet i Kuusamo studerade hon till läkare vid Tampereen yliopisto och specialiserade sig på kardiologi i Helsingfors. Anna-Mari Hekkalas doktorsavhandling handlade om långt QT-syndrom. Hjärtats rytmstörningar är området för hennes specialkunnande.

– Jag har redan länge arbetat för att hjälpa dem som insjuknat. Speciellt glädjande är de situationer, då man med ett tidigt ingripande och god behandling kunnat undvika att hjärtsjukdomen förvärrats. Jag har också börjat bli intresserad av det, hur jag skulle kunna hjälpa människor redan innan de hunnit bli patienter. I Hjärtförbundet kan jag påverka på ett vidare område än bara en patient i gången och delta i arbetet för att minska sjukligheten bland befolkningen.

Lue seuraavaksi

Information
Stöd
Donera
Bli medlem