Flytta dig till innehållet
Hem / Hälsa och livstil / Ett liv -samarbete i Norra Karelen

Ett liv -samarbete i Norra Karelen

Norra Karelens hjärtdistrikt kallade i maj 2018 samman samarbetskompanjonerna i Ett liv.

Ilpo Mikonmäki
Publicerat 16.1.2019
Uppdaterad 28.2.2019
På bilden från vänster Eevi Väistö från Pohjois-Karjalan AVH-yhdistys, Laura Naumanen från Pohjois-Karjalan sydänpiiri, Nina Forsman från Joensuun seudun mielenterveysseura, Minna Kaartinen från Pohjois-Karjalan syöpäyhdistys, Marke Martsola från Joensuun seudun mielenterveysseura, Tarja Tolvanen och Anne Turunen från Pohjois-Karjalan sydänpiiri.

Projektet Siun ja Miun -terveys (Din hälsa och min) bidrog för sin del till att samarbetet kunde inledas. Med fick man Pohjois-Karjalan syöpäyhdistys, Joensuun seudun diabetesyhdistys, Joensuun seudun mielenterveysseura och Pohjois-Karjalan AVH-yhdistys.

Saldo för hösten 2018 var hälsoträffar för personer i arbetsför ålder, tre öppna föreläsningar på temat Motionerandets glädje, Så orkar jag i vardagen och Sexualitet är en kraftkälla. Ett större seminarium öppet för alla, Om hjärnhälsa, arrangerades i Kitee 10.10. på Världsdagen för psykisk hälsa. På seminariet föreläste överläkare i neurologi Ulla Kaustio och som erfarenhetsexpert hjärnskadepatient Robson Lindberg.

Det är meningen att arrangera Ett liv -evenemang runtom i landskapet, och för år 2019 har planerats en On The Road -turné med Ett liv. Under året besöker turnén fyra gånger i föreningssamarbetets tecken Joensuu, Koli i Lieksa, Outokumpu och Tohmajärvi. Dessutom är det meningen att hålla två seminarier med föreläsningar som behandlar mental hälsa och cancersjukdomar.

– På höstens sista möte 30.11. föreslogs, att också Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus skulle komma med i samarbetet och de önskades också enhälligt med i Ett liv -verksamheten, berättar projektarbetare Tarja Tolvanen. – Det har varit fint att märka, hur bra samarbetet över föreningsgränserna har börjat fungera! Planeringen av evenemang har varit idérik och i mötena har deltagit folk från många olika föreningar.

 

Lue seuraavaksi

Information
Stöd
Donera
Bli medlem