Hyppää sisältöön
Etusivu / Jäsen – nyt löytöretkeillään, kokataan ja iloitaan liikunnasta yhdessä

Löytöretkillä syvemmälle kulttuuriin

Kulttuuri on tunnetusti mitä parhainta ruokaa mielelle. Tampereen Sydänyhdistys tekeekin uudenlaisen sukelluksen kulttuuriin. Aloitamme löytöretket, joilla tarjoamme jäsenille ja heidän läheisilleen muutakin kuin pelkän retkikohteen. Löytöretkillä saamme kuulla uusia näkökulmia ja tarinoita retkikohteesta tai siellä tapahtuvasta toiminnasta, itse kulttuurin tekijöiden kertomana. Ensimmäinen löytöretkemme suuntautuu Visavuoreen perjantaina 17.2. Retken vetäjänä toimii Eija Rautavuori yhdistyksen hallituksesta ja taiteilijavieraana kulttuurin moniottelija, käsikirjoittaja Jussi Tuominen. Visavuoressa tutustumme myös Emil Wikströmin taiteilijakotiin ja Kari-paviljonkiin sekä nautimme talvisen keittolounaan. Mutta mitä yhteistä on Emilillä, Karilla, Jussilla ja Hengaillaan -sanalla? Tämä paljastuu retken aikana.

Ensimmäinen löytöretkemme on ollut hyvin suosittu ja paikat täyttyivät muutamassa tunnissa, jäsenille lähetetyn sähköpostiviestin jälkeen. Valitettavasti Visavuoren opastuksen ja kahvilaan mahtuu vain 30 henkilön ryhmä kerrallaan. Pyrimme huomioimaan tämän jatkossa paremmin ja suosittelemmekin kurkkaamaan verkkosivujen Toimintaa-otsikon alle ja tapahtumakalenteriin, koska tapahtumamme ovat siellä jo hyvissä ajoin.

Huhtikuussa retkibussimme suuntaa kohti Porin teatteria: lauantaina 15.4. pääsemme nauttimaan suurmusikaali Evitasta ja kurkkaamaan myös kulissien taakse musikaalin näyttelijän, Ari-Matti Hedmanin johdolla. Teatterielämyksen jälkeen syömme päivällistä Ravintola Raatihuoneen Kellarissa, joka sijaitsee vuonna 1841 valmistuneen C.L. Engelin suunnitteleman Porin Raatihuoneen kellarissa. Lue lisää löytöretkestä ja ilmoittaudu mukaan.

Kokataan arkiruokaa

Teemme sydänterveyden kannalta keskeisiä valintoja kauppahyllyjen välissä ja laittaessamme ruokaa kotona – aina aamupalasta iltapalaan, joka päivä. Arkiruokaan, sen kokkaukseen ja käytännön vinkkeihin pureudutaan ruokakursseilla, joita yhdistys järjestää maksuttomasti jäsenilleen ja heidän läheisilleen. Vuonna 2023 järjestetään 5–6 yhden illan ruokakurssia eri teemoista. Kursseilla valmistetaan sydänterveyttä tukevaa − hyvää, helppoa ja ravitsevaa arkiruokaa. Kasvikset ja niiden monipuolinen hyödyntäminen ovat jokaisella kurssilla keskiössä.

Ruokakurssit sisältävät noin neljän tunnin kestoisen ruoka-asiantuntijan opastuksen sekä kaikki tarvikkeet ja raaka-aineet. Kursseja vetää ruoka-asiantuntija Satu Nokkonen ja se järjestetään yhteistyössä Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten kanssa heidän opetuskeittiössään Tampereella (Näsilinnankatu 48 D). Pyrimme löytämään sopivan keittiötilan myös Valkeakoskelta, jotta voimme järjestää syksyllä 2023 kurssin myös lähempänä valkeakoskilaisia jäseniämme. Lue lisää kevään ruokakursseista ja ilmoittaudu pian mukaan.

Iloa ja jaksamista liikunnasta

Keväällä kävellään ja liikutaan luonnossa, kokeillaan erilaisia liikuntamuotoja sekä huolletaan kehoa. Saimme syksyllä 2022 vinkkejä jäsentemme toivomasta liikunnasta, kun järjestimme sähköisen jäsenkyselyn. Pyrimme toteuttamaan näitä toiveita ja tarpeita mahdollisuuksien mukaan. Tammikuussa ehdimme jo keilailla kahtena iltana ja helmikuun 1. päivä on käynnistynyt kehonhuoltokurssi Tammelakeskuksen jumppasalissa. Valkeakoskilaiset jäsenemme aloittivat jo tammikuussa Lempeä venyttely ja kehonhuolto -kurssin, joka järjestetään yhteistyössä Valkeakoski-opiston kanssa.

Jos et vielä ehtinyt alkuvuoden kehonhuoltoon mukaan, tule treenaamaan fysioterapeutti Tiia Hoikkalan kurssille, joka järjestetään Sammon koululla Tampereen keskustassa, keskiviikosta 8.3. alkaen klo 18–19. Kuntopiiri ja kehonhuolto -kurssilla pääset myös kehittämään omaa lihaskuntoasi. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Kävely ja sauvakävely pitävät pintansa jäsentemme liikuntatoiveissa. Olethan huomannut kävelykoulun, jota vetävät Nääsville ry:n fysioterapeutit kevätkaudella tai iloisen Liikkuva Sydän -kävelyryhmämme, jonka mukana pääset Kaupin reiteille ja poluille joka torstai huhtikuun loppuun asti klo 10.30. Ryhmässä pääset kävelemään oman kuntosi tahdissa, kahden ohjaajan vetämänä. Ryhmässä yhdistyvät kävely, luonnosta nauttiminen, vertaistuki sekä rento juttelu. Tutustu ohjattuun liikuntaan täällä.

Sydänneuvola – pohdinnassa oma hyvinvointi

Tampereen Sydänyhdistyksen Sydänneuvolassa saat keskustella omasta sydänterveydestäsi, omista lähtökohdistasi. Askarruttaako verenpaine- tai kolesteroliarvo? Haluaisitko jutella ruoasta ja ravitsemuksesta tai liikunnasta? Sydänneuvolassa tehdään myös pieniä mittauksia: verenpaine, yksikanavainen pika-EKG ja kehonkoostumus. Voit myös varata aikasi jutellaksesi erilaisista sydänsairastuneille tarjolla olevista kurssi- ja kuntoutusmahdollisuuksista. Sydänneuvolan terveydenhoitaja Maija Sankari on tavattavissa kasvokkain Tampereella ja Valkeakoskella tai verkossa. Tutustu palveluun täällä ja varaa oma aikasi.

Tampereen Sydänyhdistyksen työntekijät toivottavat sydänterveellistä ja iloista kevätkautta kaikille jäsenille! Jos mielessäsi on kysymyksiä, olethan yhteydessä.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: tampere@sydan.fi

Suunnittelija
Maija Sankari
p. 040 826 2386
maija.sankari@sydan.fi

Toiminnanjohtaja
Medeia Häkkilä
p. 045 127 4467
medeia.hakkila@sydan.fi

Teksti: Medeia Häkkilä

Kuva: Sydänliitto/ Anna Kara

 

 

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot