Hyppää sisältöön
Etusivu / Kasviksia ja Sydänmerkki palvelukioskeilla

yhdistys esittely

Pääsimme vihdoin koronatilanteen hieman helpotuttua innostamaan ihmisiä lisäämään kasvisten syöntiään Tampereen kaupungin palvelukioskeilla sekä hyvinvointikeskuksissa. Kerroimme myös Sydänmerkistä sekä esittelimme toimintaamme.

Meidät vastaanotettiin innostunein mielin kaikissa paikoissa. Kiitos siis lämpimästä vastaanotosta Tammelan lähitorille, Lielahtikeskukselle, Tesoman hyvinvointikeskukselle sekä Linnainmaan terveysasemalle.

puoli kiloa kasviksia päivässä

Tammelassa, Lielahdessa ja Tesomalla meillä oli esillä kolme hieman tuntemattomampaa kasvista: pyöreä munakoiso, kyssäkaali sekä tamarillo. Kyssäkaali oli kasviksista tutuin, osa tunnisti epätavallisen näköisen munakoison ja tamarillo oli kaikille uusi tuttavuus. Käy kurkkaamassa puolikiloakasviksia.blogspot.com -blogistamme, miltä tamarillo näyttää sisältä.

puoli kiloa kasviksia päivässä

Linnainmaalla oli mukanamme esittelypöydällä satokauden kasviksia: kirsikkatomaatteja sekä varhaiskaalia. Lisäksi esillä oli fenkoli, jonka sesonki kylläkin on helmikuun aikoihin, mutta sitä on saatavilla yhtä herkullisena ympärivuoden. Varhaiskaali on nyt herkullista ja sitä voi laittaa vaikka Okonomiyakiin eli japanilaiseen munakkaaseen. Katso resepti täältä. Kirsikkatomaateista ja fenkolista syntyy taas herkullinen, helppo ja nopea tomaatti-fenkolipasta. Katso resepti täältä.

ihmiset keskustelevatOnko Sydänmerkki sinulle tuttu? Elintarvikkeen Sydänmerkki-logo kertoo meille, että kyseinen tuote on tuoteryhmästään se terveellisempi vaihtoehto. Elintarvikeyritys ei voi ostaa sydänmerkkiä tuotteelleen. Sydänmerkkiä pitää hakea ja merkin voi saada vain, jos tuote täyttää oman tuoteryhmänsä ravitsemuskriteerit. Lue lisää Sydänmerkistä täältä.

 

 

Kesällä Suomi on kotimaisten kasvisten aarreaitta!

Nautitaan kesästä ja kesän antimista!

Tapaat meidät taas syksyllä Tampereen kaupungin palvelukioskeilla ja hyvinvointikeskuksissa. Seuraa verkkosivujamme!

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot