Hyppää sisältöön
Etusivu / Nautitaan kesästä!
Tampereen Sydänyhdistys
Julkaistu 20.6.2023
Päivitetty 26.6.2023

Mistä on sinun kesäsi tehty? Järvistä, uimarannoista, merestä, saunasta, vihdasta, koivuista, kesämökistä, telttaretkistä, metsistä, kesäkukista, jäätelöstä, auringosta, kesäsateesta, ukonilmasta, uusista perunoista, mansikoista, herneistä, mustikkametsästä, kesäkeitosta, automatkoista, toreista, kesäteattereista, konserteista, festareista, nähtävyyksistä, museoista ja kesäretkistä?

Lähde mukaan yhdistysten ryhmien ja kerhojen kesäretkille!

 • Valkeakosken Sydänystävien kesäretken kohde on Arboretum Frick Kangasalla, tiistaina 26.6. Katso tästä lisätiedot ja retken aikataulu. Ilmoittaudu puhelimitse Juha Koskiselle puh. 050 540 4530 viimeistään 21.6.
 • Sydänkerho tekee perinteisen kesäretken Hauhon Ilorantaan, keskiviikkona 9.8. Katso tästä lisätiedot ja retken aikataulu. Ilmoittaudu 31.7. mennessä Sydänkerholle: Maire Telenius p. 0400 132406 ja Raili Telenius p. 0400 992661.
 • Kulttuuria & elämyksiä työikäisille -ryhmä kokoontuu uuden elämyksen pariin ja lähtee opastetulle Kalkunvuoren juoksuhautakävelylle tiistaina 22.8. Katso tästä tapahtuman lisätiedot. Ilmoittaudu 10.8. mennessä tampere@sydan.fi.

Sukella löytöretkelle Hattulan kulttuurihistoriaan!

Tampereen Sydänyhdistys järjestää jäsenilleen ja heidän läheisilleen löytöretken, joka tarjoaa tarinoita taiteesta, taiteen tekijöistä ja maamerkeistä – 1500-luvulta nykypäivään, lauantaina 19.8. Retki sisältää kolme kohdetta: Hattulan Pyhän Ristin Kirkko, Inkalan puukartano sekä Ittalan lasimuseo.

Tutustumme Hattulan Pyhän Ristin Kirkon seinämaalauksiin ja historiaan kirjailija Anneli Kannon opastamana. Kanto on kirjoittanut romaanin Rottien pyhimys (2021), joka kertoo eläväkielisesti Hattulan Pyhän Ristin kirkon maalaamisesta 1500-luvulla, taiteilijoista ja kirkonmiehistä. Suosittelemme kirjaa kaikille niin kesälukemiseksi kuin taustoittamaan retkeämmekin.

Nautimme herkkuretkilounaan Inkalan kartanon buffet-pöydästä. Inkalan puukartano on vanha rälssitila ja sen historia ulottuu 1500-luvulle. Nykyään kartano on palkittu Hämeen Maustuvimpien ruokaelämysten tuottajana ja sen maalaiskeittiö tunnetaan lähiruoastaan. Ruokailun päätteeksi kuulemme tarinoita talon historiasta ja nykypäivästä. Kartanossa on Pikku Puoti lahja- ja tuliaisostoksia varten.

Pääsemme opastetulle kierrokselle Designmuseo Iittalaan, joka on muotoilun, taiteen ja artesaanien kylä. Lasimuseon perusnäyttely esittelee Iittalan lasihistoriaa, kansainvälisesti tunnettuja taide-esineitä ja merkittäviä sarjatuotteita 1880-luvulta nykypäivään. Esillä on etenkin suomalaisen muotoilun kulta-aika Tapio Wirkkalan ja Timo Sarpanevan keskeisine teoksineen. Museorakennuksena toimii Orvon tilan vanha navetta, joka avattiin museoksi vuonna 1971.

Lue lisää retkestä ja aikataulusta tästä. Ilmoittaudu retkelle ti 8.8. mennessä tampere@sydan.fi

 

Kesä ja helteet!

 • Juo riittävästi – jo ennen janon tunnetta.
 • Vältä oleskelua auringossa ja ulkona päivän kuumimpaan aikaan.
 • Huolehdi ystävästä, kaverista, lähimmäisestä ja naapurista.
 • Nauti lämmöstä!

 

Viisaasti vesillä

 • Älä mene yksin uimaan.
 • Tunne rantasi.
 • Tunnista omat rajoituksesi.
 • Nauti vedestä ja vedessä liikkumisesta!

 

Kesällä jälleen kaikki on toisin, kesän mä aina jatkuvan soisin
Kun elämän luonnon mä nään, sykkeenä tunnen mä suonissain sen
Sen lämpö saa pyörälle pään, kun kesä nyt kaunis ja ihmeellinen
Kirka – Kesällä kaikki on toisin (10 O’clock Postman)

Hyvää kesää!

Yhdistyksen toimisto on kesälomalla heinäkuun ajan ja auki taas tiistaina 2.8.

Terveisin, Tampereen Sydänyhdistys ry

 

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot