Hyppää sisältöön
Kaikki Liikunta Ryhmät ja kerhot Sydänviikko

Ihmiskamera-leikki

Tässä ideakortissa on ohje Ihmiskamera-leikin leikkimiseen sekä ryhmässä että Metrin päässä kaverista -teemalla.

Annukka Alapappila
Julkaistu 15.6.2020
Päivitetty 8.5.2024

Ihmiskamera-leikin tavoitteena on kehittää ympäristöherkkyyttä ja opettaa havaitsemaan luonnon pieniä asioita, joita normaalisti ei useinkaan havaitse.

Kesto

Vähintään 30 minuuttia

Valmistelut

Ei erityisiä valmisteluita

Toteutus

Ihmiskameraa voidaan leikkiä isossa ryhmässä pareittain. Pareista toinen on luontokuvaaja ja toinen kamera. Kamera sulkee silmänsä ja luontokuvaaja lähtee kuljettamaan pariaan olkapäistä takaa ohjaten eteenpäin.

Luontokuvaaja etsii sopivan kuvauskohteen, joka voi olla kiva maisema tai luonnon pieni yksityiskohta. Sopivan kohteen löydyttyä kuvaaja ”zoomaa” kameraa eli kääntää parinsa päätä oikeaan suuntaan ja taputtaa kameraparinsa olkapäätä tai nykäisee korvasta. Tämä on parille merkki, että hän voi avata silmänsä eli ”ottaa kuvan”. Kuvan ottamisen jälkeen voidaan keskustella, millaisen kuvan kamera näki ja miltä tuntui olla ohjattavana.

Tämä kuvauspaikan etsiminen ja kuvaus toistetaan 2-3 kertaa ja sen jälkeen vaihdetaan osia. Myös pareja voidaan sekoittaa.

Huomioithan, että kuvaaja arvostaa kallisarvoista ”kameraansa” eikä halua siihen kolhuja. Kuvaajavuorossa oleva huolehtii, ettei pari kompastu tai törmää mihinkään.

Materiaalit ja välineet

Ei erityisiä materiaaleja eikä välineitä

Vinkki

Ihmiskameran leikkiminen sujuu mainiosti puolison, kaverin tai vaikkapa oman perheen kanssa.

 

Lisätietoja annukka.alapappila@sydanliitto.fi, p.040 502 9091

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut