Flytta dig till innehållet
Hem / Hälsa och livstil / Motionsinriktad samvaro över generations- och organisationsgränserna på Drömmarnas familjemotionsdag

Motionsinriktad samvaro över generations- och organisationsgränserna på Drömmarnas familjemotionsdag

På Drömmarnas familjemotionsdag anordnade Keravan sydänyhdistys och Keravan Latu på samarbete en utflykt till Ollila naturstig.

Hjärtföreningen höll grillen varm under evenemanget.

Det samarbete mellan Hjärtförbundet och Suomen Latu som fick en god start år 2018 fortsätter i år. På Drömmarnas familjemotionsdag I samarbetet har betonats utevistelsens och naturmotionens betydelse för sinnets och kroppens välmående. Alla människor uppmanas att stiga ut genom dörren och njuta av vistelsen ute på gården.

Som ett gott exempel på samarbete anordnade Keravan sydänyhdistys och Keravan Latu på Drömmarnas familjemotionsdag en utflykt till Ollila naturstig. Dagens deltagarantal uppgick till närmare hundra och alla åldersgrupper var representerade. Deltagarna anlände till platsen på cykel, gående med stavar, med taxi och t.o.m. med rollator. I det vackra landskapet vid Ollila träsk fick deltagarna njuta av stavgång, naturstigen och stiglöpning, som handleddes av Keravan Latu. Mjärtföreningen höll grillen varm under evenemanget.

Naturens hälsoinverkan

Den positiva inverkan rätt utförd motionering har på hälsan är obestridlig både för hjärtsjuka och för friska, oberoende av ålder. Då man ännu räknar med den hälsoinverkan naturen själv har och samvarons glädje, kan man nog påstå att hjärtföreningarnas och Suomen Latus samarbete är fruktbart.

Viktigt för upprätthållandet av föreningens livskraft är enligt ordförande för Keravan sydänyhdistsys, Marjo Niinisalo, främjande av hjärthälsan under hela livet och det, att olika generationer gör saker tillsammans. Motionsdagar och utflykter i naturen är utmärkta sätt att sammanföra olika generationer kring hälsosamma, motionsinriktade levnadsvanor och samtidigt öka hjärtföreningarnas synlighet. Också Marjos egna barnbarn har fått vara med och njuta av föreningens aktiva verksamhet och detta har i sin tur uppmuntrat andra till att ta barnen med i verksamheten.

Lue seuraavaksi